Fotoğraflarla ‘Yüzyılın Sesi’

6 Kasım’da açılan, Fotoğraf Vakfı’nın düzenlediği 2. Belgesel Fotoğraf Günleri, organizasyon, panel, atölye, slayt gösterileri ve portföy değerlendirmeleriyle 22 Kasım’a kadar devam edecek.

Fotoğraf Vakfı’nın bu yıl ikincisini düzenlediği Belgesel Fotoğraf Günleri 6 Kasım Cuma günü başlıyor. Galata Fotoğrafhanesi’nde açılacak Belgesel Fotoğraf Serileri Afiş Sergisi’yle start alacak olan organizasyon, 7 Kasım Cumartesi Salt Galata’da, Özcan Yurdalan’ın açılış konuşmasını yapacağı ‘Devlet, Zulüm, İsyan’ başlıklı programla devam edecek. Bu kapsamda Çağdaş Erdoğan’ın Kobanê’de, Ed Kashi’nin Suriye’de ve Emin Altan ile Nergis Perçinel’in Cizre’de çektiği fotoğraflar gösterilecek. Murat Germen’in Mart ayında Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde sergilediği, Türkiye’de virüs gibi yayılan ve ekolojik dengeyi tehdit eden HES’lerle ilgili fotoğraf projesi ‘%5’ de, 10 dakikalık bir slayt gösterisiyle sunulacak. 

Organizasyonun ‘Kimlikler Lütfen’ başlıklı bölümünde, dünyanın çeşitli yerlerinde cinsel yönelimi nedeniyle ayrımcılığa uğrayan, nefret suçlarının mağduru olan insanlara; ‘Adres Bulunamadı’da ise, dönüşüm aşkıyla yok edilen kent mekânlarına ve kent hafızasına odaklanan fotoğraflar gösteriliyor.

1915’in yansımaları

2. Belgesel Fotoğraf Günleri, ‘Yüzyılın Sesi’ başlığı altında düzenlediği fotoğraf gösterimlerinde, 1915’te yaşananların günümüze uzanan yansımalarına ışık tutuyor. Bu bölümde, Nar Photos’un objektifine yansıyan Diyarbakırlı Ermeniler ile Anadolu’nun son âşıkları ve dengbejleri; Ali Saltan’ın Aras Nehri’nin her iki yakasını fotoğrafladığı serisi; Gülnaz Bingül’ün dedesinin soykırım tanıklığından esinle yaptığı çalışmaları ve Berge Arabian’ın babasının göç yolundaki izlerini arayan fotoğraflarından oluşan slayt gösterileri yer alıyor.

22 Kasım’a kadar devam edecek olan organizasyon kapsamında, fotoğraf gösterimlerinin yanı sıra portföy değerlendirmeleri, fotoğrafçıların katılımıyla sohbetler ve fotoğraf kitabı yapım atölyesi de düzenlenecek.

 



Yazar Hakkında