Obama - Erdoğan görüşmesinden 'IŞİD'e karşı ortaklığa devam' mesajı

G20'de düzenlenen Obama - Erdoğan arası düzenlenen ikili görüşmenin ardından ardından iki lider bir basın toplantısı düzenledi. Açıklamada, IŞİD'e karşı stratejik ortaklık mesajı verildi.

G20 görüşmesinde bir araya gelen ABD Başkanı Obama ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir saatlik görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Yapılan ortak basın toplantısında, Paris’te meydana gelen saldırının ardından “IŞİD terörüne karşı ortaklığın devam ettiği” mesajı verildi.

Erdoğan, ‘Paris’te, Ankara’da Suruç’taki saldırılar gösteriyor ki terörün dini dili ırkı olmaz” dedi; “IŞİD’e karşı stratejik ortaklığa devam edeceğiz” ifadesini kullandı ve şunları söyledi: 

"Sayın Barak ile Suriye'de DAİŞ ile mücadeleyi ele alma fırsatımız oldu. Koalisyon güçleri noktasında, bundan sonra atacağımız adımları da değerlendirme fırsatı bulduk. Model ortaklar olarak, stratejik ortaklar olarak bundan sonraki süreçte de dayanışmamızı dünya barışına bir katkıda bulunmak için kararlılıkla devam ettireceğiz."

Barack Obama, ‘Türkiye’nin NATO müttefiki olarak IŞİD’e karşı mücadelede önemli bir koalisyon ortağı olduğunu’ belirten Obama, “Verimli bir toplantı oldu. Türkiye’nin Suriye sınırında IŞİD’le nasıl başa çıkabileceğini konuştuk. Paris’te, Ankara’da, Suriye’de felaket yaratan IŞİD tehdidinden bahsettik” dedi.  

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında