Nar Film Festivali 10’uncu yaşını sinema, dans ve müzikle kutluyor

Bu yıl onuncu kez seyirciyle buluşacak olan Uluslararası Toronto Pomegranate (Nar) Ermeni Film Festivali bugün başlıyor, 22 Kasım'a kadar devam edecek.

Ermeni Soykırımının yüzüncü yılı nedeniyle, süresi bir haftaya çıkarılan festival, “Yüz yıl geçti ve biz hala dans ediyoruz” sloganıyla bir kez daha Toronto’lu sinemaseverleri Ermeni sinemasının en yeni ve en güzel örnekleriyle buluşturmaya hazırlanıyor.  

Sadece Ermeni sinemasının değil, Hollywood’un da efsane senaryo yazarlarından Mardik Martin (Raging Bull, Kesik), oyuncu- yazar Eric Bogosian  (Talking Radio, Ararat) gibi önemli isimlerin de konuşmacı olarak katılacağı festivalde bu yıl 15 farklı ülkeden 50 film gösterilecek.

Animasyon, belgesel, kısa ve uzun metrajlı kurgu filmlerden oluşan, ayrıca panel, müzik dinletileri ve bir çok yönetmenin film sonrası iştirak edeceği soru–cevap bölümlerinin de olacağı programda, usta yönetmen Robert Guediguian'ın 2014 yapımı 'Ariane's Thread' ve yönetmenin geçtiğimiz yıl Cannes’da gösterilen ASALA’yı Aram adlı bir karakter üzerinden anlattığı 'Don't Tell Me The Boy Was Mad' (Bana Oğlanın Deli Olduğunu Söyleme) adlı filmleri de dikkat çeken filmler arasında. 

Aralarında Fatih Akın’ın 'Kesik',  Hacı Orman’ın 'Homo Politicus',  Arthur Sukiasyan’ın 'Our Atlantis : The Story Of Camp Armen' (Bizim Atlantisimiz)  ve Nigol Bezjian’ın  Türkiye, Lübnan, Ermenistan ve Amerika ortak yapımı olan 'After This Day' (Bugünden Sonra) gibi Türkiyeli sinemaseverlerin aşina olduğu filmlerin de yer aldığı festival programı, Torontolu izleyiciyi  sinema yoluyla  bir hafta boyunca çok sesli, çok renkli ve çok katmanlı Ermeni kültürü, tarihi ve sinemasıyla kucaklaşmaya davet ediyor. 

Onuncu yaşını, 21 Kasım’daki gala gecesinde, Ermeni, Türk, Kürt, Fransız ve Amerikalı müzisyenlerden oluşan Collective Medz Bazar grubunun müziğiyle kutlayacak olan Nar Ermeni Filmleri Festivali (POM), Soykırımın yüzüncü yılında Toronto’daki Ermeni toplumuna biraraya gelerek beraber dansetmeye devam edecekleri müzik, sanat ve kültür dolu bir program sunuyor. Tamamı gönüllü Ermeni gençlerin ekip çalışmasıyla organize edilen festival bu yıl da Hamazkayin Gençlik Merkezi’nin Toronto ayağında ve Regent sinemasında gerçekleşiyor.

Festival programına ulaşmak için tıklayınız. 

 

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema

Etiketler

Nar Film Festivali