Artık Beşiktaş’ın Aşiti sokağı var

Bir yıl önce Hakkari Belediyesi’yle “kardeş belediye” olan Beşiktaş Belediyesi, bugün Dikilitaş semtindeki 'Barış Sokağı'nın adını, Kürtçe 'Barış' anlamına gelen 'Aşiti' ekleyerek, 'Barış-Aşiti Sokağı' olarak değiştirdi. Törene, MHP Beşiktaş İlçe Başkanı da katıldı.

Bir yıl önce Hakkari Belediyesini ziyaret ederek birbirlerini kardeş belediye ilan eden Beşiktaş Belediyesi, kardeşlik göstergesi olarak Dikilitaş'taki 'Barış Sokağı'nın adını Kürtçe 'Barış' anlamına gelen 'Aşiti' ekleyerek, 'Barış-Aşiti Sokağı' olarak değiştirdi.

Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Hakkari Belediyesi Eş Başkan vekilleri Nazmi Coşkun ve Fatma Yıldız katıldı. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, geçen yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde ziyaret ettiği Hakkari'de büyük bir coşkuyla karşılandığını söyleyerek, “Bu yolu birlikte yürüyeceğiz. Teröre, acılara, geçmişte yaşanmış yanlışlara isyanımızı, geleceğe ortak değerler noktasında büyüterek, bu ülke için, evlatlarımız için, Atatürk'ün yeşerttiği değerler için, el ele yürüyerek, büyük Türkiye sevdamızı birlikte gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

 İBB Meclisi ismi onaylamadı

Kararı Beşiktaş Belediyesi'nde oy birliğiyle çıkardıklarını belirten Hazinedar, “Bu kararı Beşiktaş Belediyesi’nin CHP ve AK Partili üyeleriyle birlikte çıkardık. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi bu kararı, 'adres karmaşasına neden olur' gerekçesiyle onaylamadı. Oysa her ay İstanbul'un değişik noktalarında birçok sokağın ismini değiştiriyorlar. Biz hiçbir siyasi beklenti içerisine girmeden sadece ve sadece bugünkü iktidarın başlattığı çözüm-barış sürecine dair bir katkıyı sunmaya çalıştık. Barışa sadece birileri sahip çıkamaz. Türkiye'nin barışı ancak birlikte, birbirimizin elini tutarak sağlanır" denir.

Aşiti sokaktan barış güvercini

Türkiye’ye Beşiktaş'tan güzel bir mesaj verdiklerine inandıklarını belirten Hazinedar, “Biz Beşiktaş'tan bu özel mesajı büyütüyoruz ve büyüteceğiz. Bu anlayışla 'Barış-Aşiti Sokağımız' Beşiktaş ve İstanbul'a hayırlı olsun” diye konuşan Hazinedar, sokak tabelasının açılısını Hakkari Belediyesi Eş Başkan Vekilleri Nazmi Coşkun ve Fatma Yıldız'la birlikte yaptı. Hazinedar, Coşkun ve Yıldız birlikte barış güvercini uçurdu.

 

MHP'li başkan uzaktan izledi

Beşiktaş Belediyesi törenin CHP, HDP ve MHP'lilerin katılımıyla gerçekleştireceklerini duyurmuştu. MHP Beşiktaş İlçe Başkanı Tuncay Buruşuk ve bazı belediye meclis üyeleri tören alanına geldi. Ancak Buruşuk ve yanındakiler, töreni uzaktan izledi. Hazinedar da kurdele kesimi sırasında, “Katkılarından dolayı MHP Beşiktaş İlçe Başkanı'na teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında