Kamp Armen için çalışmalar başladı

Kamp Armen’in Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na bağışlanmasının ardından kampın yeniden yapılandırılması için çalışmalar başladı.

İade sürecinde görüşmeleri sürdüren Düşünce Platformu, kampın yeniden nasıl işlerlik kazanacağını tartışmak üzere bir araya geldi.  Düşünce Platformundan Harut Özer, sürecin yürütülmesi için bir heyet oluşturulması gerektiğini, bunun için de çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

Agos’a konuşan Özer, Kamp Armen’in yeniden aktif hale getirilmesinin hem tarihsel bir sorumluluk hem de çocukların geleceği için bir zorunluluk olduğunun altını çizdi.

Ulusoy’un elindeki tapunun tamamının bağışladığına ve kamulaştırma sonucu Belediye’nin tasarrufuna geçen bölüm için çözüm arayışlarının devam ettiğine dikkat çeken Özer, şunları söyledi: “1982’de yapılan imar planı çerçevesinde yeşil alan ilan edilen yaklaşık 3.700 m2 arazi, son sahibi Fatih Ulusoy’dan kamulaştırılma yolu ile alındı. Ulusoy’un elinde kalan arsanın tamamı olan 4.850 metrekare Vakfımıza bağış yolu ile intikal ettirildi. Yani vakfımıza geçen, özel şahsa ait tapunun tamamıdır. Belediye tarafından kamulaştırılan 3.700 metrekare arazi vakfa iade olmadan, bizler için bu mesele bitmiş anlamına gelmez. Belediye ile bu yönde görüşmelerimiz sürüyor. Tuzla Belediyesi bu konuda yapıcı bir çaba içerisinde. Avukat Sebu Aslangil ile birlikte çözüm arayışımız devam edecek.”

Heyet ve yönetim kurulu oluşturulmalı

Kamp Armen’in yeniden işlevli hale gelmesini sağlamak için heyet kurulmaya çalışıldığını belirten Özer, şunları dile getirdi: “Kamp Armen’i çocuk kampına dönüştürmek üzere heyet kurulması için çalışmalar devam ediyor. Teknik çalışmaları yürütecek bu ekip için HAYCAR mimarlarına önemli bir görev düşüyor. Arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Kurulacak ekipte temel ilke şeffaflık olacak ve süreç hakkında toplumumuz sürekli bilgilendirilecek. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Tuzcu kampın yeniden ihyası konusunda son derece olumlu bir tavır sergiliyor. Elbette günün koşullarına uygun olarak Ermeni toplumuna ait diğer çocuk kampımız olan Kınalıada Gasturman Gayan gibi, bu kuruma özel bir yönetim kurulu oluşturulması da gerekiyor.”

Özer, Kamp Armen için  bir de şu çağrıda bulundu: “Toplumumuzun, yerel yönetimin ve siyasi erkin katkıları ile Kamp Armen’in tarihiyle birlikte ülkemizin dışa dönük önemli merkezlerinden biri olması mümkün olacaktır. Toplumsal barışa dönük yüzüyle çok değerli bir proje var önümüzde, hep birlikte kolları sıvamaya hazır mısınız?”

Kategoriler

Toplum Gençler

Etiketler

Kamp Armen


Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.