Ermenistan'da partilerin milletvekili sayıları belli oldu

Ermenistan'da düzenlenen parlamento seçimlerinin ardından, siyasi partilerin parlamentoda kaç milletvekiliyle temsil edilecekleri belli oldu. Buna göre iktidardaki Cumhuriyetçi Part'nin toplam 131 milletvekilinin yer aldığı parlamentodaki sandalye sayısı yüzde dört oranında artarken seçimlerde ikinci sırada yer alan Müreffef Ermenistan Partisi mecliste 36 sandalye ile temsil edilecek.

Ermenistan Merkez Seçim Kurulu'nun açıkladığı oy oranlarına göre, seçimlerden yüzde 44'lük oy oranıyla birinci çıkan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın lideri olduğu Cumhuriyetçi Parti, parlamentoda 69 milletvekiliyle temsil edilmeye hak kazandı.

Yüzde 30'luk oy oranıyla seçimlerden ikinci çıkan eski koalisyon ortağı Müreffeh Ermenistan Partisi'nin parlamentodaki sandalye sayısı ise 36 olarak belirlendi. 131 kişiden oluşan parlamentoda diğer partilerin elde ettiği sandalye sayıları ise şöyle:

Ermenistan Ulusal Kongresi Bloku 7, Ermeni Devrimci Federasyonu (Daşnaksutyun) 6, Hukuk Ülkesi Partisi 6, Miras Partisi 5.

Seçim sonuçlarına göre, iki bağımsız aday da parlamentoya girmeye hak kazandı.

Temsil sayısında en fazla düşüş yaşayan parti Daşnaksutyun oldu. Parlamentoda 16 sandalyeye sahip olan parti, yeni dönemde sadece 6 sandalyeye sahip olacak. Daşnaksutyun'un yanı sıra, Hukuk Partisi ve Miras Partisi de ikişer sandalye kaybettiler. Temsil sayısını en fazla yükselten parti ise seçimlerden ikinci çıkan Müreffeh Ermenistan Partisi (MEP) oldu. MEP, önceki döneme göre 11 tane daha fazla milletvekilini parlamentoya sokmayı başardı.

Seçimlerden birinci çıkan Cumhuriyetçi Parti'nin sandalye sayısındaki artış sayısı ise 4'te kaldı.

Bu sonuca göre, Cumhuriyetçi Parti koalisyona ihtiyaç duymadan tek başına hükümet kurabilecek. 

 

(aa)

Kategoriler

Güncel Ermenistan