Yüksekdağ’dan suç duyurusu

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Silvan müdahalesiyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Yüksekdağ, Silvan’da sokağa çıkma yasağı devam eden mahallelere girmek istemiş ancak polis engeliyle karşılaşmıştı. Polis Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu HDP’li heyete gaz bombalarıyla müdahale etmişti.

Yüksekdağ, hem müdahale eden güvenlik güçleri hem de müdahale emrini verenlerle ilgili kamu davası açılması talebiyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

HDP’den yapılan açıklamaya göre, suç duyurusunda, dokunulmazlığı olan Yüksekdağ’ın güvenlik güçlleri tarafından darp edildiği, hakarete uğradığı ve canına kast edildiği belirtildi.

Silvan’da güvenlik güçlerinin Yüksekdağ ve diğer vekillerin bulunduğu heyetin bizzat hedef alarak kurşunlarla tarandığı, güvenlik güçlerinin yetkisini aşarak öldürme kastının olduğu kaydedildi.

Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi,

“Şüpheli güvenlik güçlerinin olay öncesi, olay sırasında ve sonrasındaki hareketleri, özel hareket polislerinin müvekkilin alandan ayrıldığı sırada tekbir getirip ŞİD terör örgütü lehine slogan atmaları da kastın belirlenmesinde ölçüdür. Yine Emniyet Müdür Yardımcı’sının müvekkile “bir dakika içerisinde İlçeyi terk etmesini aksi takdirde darp ederek gözaltına alacağı” şeklindeki tehdit içerikli beyanı da şüphelilerin müvekkile karşı tavır ve tutumlarının göstergesidir. Şüpheli güvenlik güçlerince ateşli silahlarla yakın mesafeden ve hedef gözetilerek müvekkilin yaşamına kast edilmiştir." 

Silvan'nın üç mahallesinde 12 gün süren sokağa çıkma yasağı, 14 Kasım Cumartesi günü sona ermişti. 

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında