Çipras’tan Ekümenik Patrikhane’ye ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’yla temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras’ın bu sabahki programı, Ekümenik Patrikhane’yi ziyaretle başladı. Patrik Bartholomeos, Çipras’ı kabul etti.

Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras, 16 Kasım Salı günü Türkiye-Yunanistan dostluk maçını Başbakan Davutoğlu ile birlikte izledikten sonra bu sabah saat 8.30'da Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. 

Gazetecilere açıklama yapmayan Çipras, yetkililerle birlikte Patrikhane’ye girdi. Ekümenik Patrik I. Bartholomeos ile Çipras'ın görüşmesi yaklaşık 1.5 saat sürdü. 

Yunanistan Başbakanı, görüşmenin ardından I. Bartolomeos'un eşliğinde Fener’de bulunan Ekümenik Patrikhane’den ayrıldı.

Görüşme sonrası gazetecilere konuşan I. Bartholomeos, görüşmede göçmen konusunun ele alındığını ve Yunanistan'la ilişkiler ve  dinler arası diyalog hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. 

Çipras'ın daha önce de Patrikhaneyi ziyaret ettiğini hatırlatan Bartholomeos, "Atina'da da buluşmuştuk. Birbirimizi iyi tanıyoruz. Bu çok zor görevinde başarılar diledim. Ankara'ya umutlu gidiyor. İnşallah her şey barış ve karşılıklı anlayış, karşılıklı saygı içinde çözülür" dedi. 

Çipras, Başakşehir Fatih Terim Stadı'na dün düzenlenen Türkiye-Yunanistan dostluk maçına da katılmış; maç sırasında Yunanistan milli marşı çalınırken tribünlerden ıslık sesleri yükselmiş ve bütün uyarılara rağmen devam etmişti. Aynı şekilde maç öncesinde Paris Katliamı için yapılan saygı duruşuna da bir grup taraftarlar ıslıklarla tepki vermişti.

Çipras, Patrikhane ziyaretinden sonra Ankara'ya geçerek Başbakan Davutoğlu'yla görüştü. Çipras yanı sıra, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'la da akşam saatlerinde Ankara'da bir araya gelecek. Yunanistan Başbakanı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla yapacağı görüşmenin saatiyse 18.00. 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında