Leyla İmret gözaltında

11 Eylül’de İçişleri Bakanlığınca görevden alınan Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Leyla İmret, Diyarbakır’da gözaltına alındı. ‘Örgüt propagandası’ ve ‘silahlı isyana tahrik’ iddialarıyla ifadesi alınan İmret, savcılığa sevk edildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Eylül’de görevinden alınan Şırnak’ın Cizre Belediyesi Eşbaşkanı Leyla İmret, bugün Diyarbakır’da gözaltına alındı.

Diyarbakır Kayapınar ilçesinde bulunan Cigerxwin Kültür ve Gençlik Merkezi civarında sivil polisler tarafından gözaltına alınan İmret, önce ifadesi alınmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü, ardından da savcılığa sevk edildi.

Nöbetçi Savcılık’ın ifade alması bekleniyor

Dicle Haber Ajansı’na konuşan avukatı Gülşen Özbek’ten alınan bilgilere göre, “Halkı, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ne karşı silahlı isyana tahrik ve örgüt propagandası yapmak, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” iddialarıyla ifadesi alınan İmret, ardından Diyarbakır Adliyesi’ne getirildi. İmret’in Nöbetçi Savcılıkça ifadesinin alınması bekleniyor.

Vice News yalanlamıştı

İmret, Cizre’deki abluka sırasında, Amerikan haber sitesi Vice News’e verdiği röportajdan dolayı görevinden alınmıştı. Sözcü gazetesinin 8 Eylül tarihli haberinde “HDP’nin bir başka uzantısı Demokratik Bölgeler Partisi’ne bağlı Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret‘ten kan donduran açıklamalar geldi. İngiliz basınına konuşan Leyla İmret, ‘İç savaş Cizre’den başlayacak” dediği iddia edilmiş ancak haber Vice News ve haberi yapan muhabir tarafından yalanlanmıştı.

Vice News’teki John Beck imzalı haberde, İmret “Türkiye şu anda bir iç savaşın içerisinde” derken, John Beck de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, haberi bu şekilde gündeme getiren Sözcü gazetesi’ni yalanlayarak, “Sözcü’nün haberime dair yaptığı alıntı tamamıyla yanlıştır,” demişti.

En genç belediye başkanı

2014 yerel seçimlerinde Barış ve Demokrasi Partisi’nden aday olan Leyla İmret, eş başkan Kadir Kunur’la birlikte yüzde 81.6 oy alarak belediye başkanı seçilmişti. İmret, Türkiye’deki en genç belediye başkanı unvanını taşıyordu. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında