Çipras: HDP’nin mücadelesini hayranlıkla izliyoruz

Ankara’da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, HDP’nin mücadelesini hayranlıkla izlediklerini söyledi.

Ankara’daki temasları kapsamında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyetle görüşen Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, HDP'nin zorlu koşullarda ciddi bir mücadele yürüttüğünü belirterek, "Sizin mücadelenizi hayranlıkla izliyoruz" dedi. 
Ahmet Davutoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmelerden sonra Yunanistan Başbakanı Çipras, saat 19,15’te HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür ile Shreton Otel'de bir araya geldi. Görüşmede Yunan Dışişleri Bakanı Nikolaos Kotzias ve Çipras'ın politika ofisi üyeleri de yer aldı. 

Baskılara rağmen

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, HDP heyetiyle görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çipras, HDP'yi yakından takip ettiklerini ve HDP'nin verdiği mücadeleyi büyük bir hayranlıkla izlediklerini söyledi. Çipras yapılan son seçimlerde yüzde 10 barajına ve var olan baskılara karşın HDP'nin büyük bir başarı elde ettiğini ve SRİZA olarak bu başarıdan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. HDP'nin zorlu bir dönem geçirdiğini belirterek, "Türkiye'de baskılar ve saldırılar büyük, bu konuda büyük gerilemeler saptamak maalesef mümkün" diye konuştu. 

HDP heyeti ile Çipras’ın görüşmeleri devam ediyor, görüşmeden sonra Yüksekdağ'ın açıklama yapması bekleniyor.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında