Karanlığın yeni hükümdarı Andy Serkis

‘Yıldız Savaşları’ serisinin yeni macerası ‘Güç Uyanıyor’un fragmanları yayınlandı. Aralık ayında vizyona girecek filmin oyuncu kadrosunda ‘Yüzüklerin Efendisi’, ‘Maymunlar Cehennemi, King Kong gibi filmlerden hatırladığımız Andy Serkis de var. Gösterim tarihi yaklaşırken Serkis’in canlandırdığı karakter hala gizemini koruyor.

J. J. Abrams’ın yönettiği ‘Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor’ 16 Aralık’ta vizyona giriyor. Filmin kendisini henüz görmesek de, fragmanları bile sıkı takipçilerinde katarsis etkisi yaratmaya yetti; göz yaşları su olup aktı. Bu istemsiz tepki özlemden mi, heyecandan mı bilinmez; ama serinin hayranlarının Abrams’ın filminden beklentisi büyük. Son macera, Richard Marquand imzalı 1983 yapımı ‘Yıldız Savaşları: Jedi’nin Dönüşü’ filminin bıraktığı yerin 30 yıl sonrasından devam ediyor. 

‘Yüzüklerin Efendisi’ filminde yüzük sevdalısı Gollum, ‘King Kong’da ürkütücü goril Kong, ‘Maymunlar Cehennemi’nde ise hümanist maymun Caesar rolünde izlediğimiz Andy Serkis, ‘Yıldız Savaşları’ serisinin son filminde en çok merak edilen karakterlerden birini canlandırıyor. Hikâyeye yeni dahil olan yüce lider Snoke olarak izleyeceğimiz Serkis’in rolüyle ilgili detaylar, hâlâ gizemini koruyor. Yine de karanlık tarafta yer alan  güçlü ve etkin bir figür olacağı kesin. Hatta ‘Yıldız Savaşları’nın efsanevi kötüsü Darth Vader’ı tahtından edebileceği konuşuluyor. Sarkis’in bu filmde nasıl bir kılığa bürüneceği konusunda bazı teoriler olsa da kesin bir bilgi yok.

Serkis’in yanı sıra Mark Hamill (Luke Skywalker), Carrie Fisher (Princess Leia), Harrison Ford (Han Solo) gibi isimlerin rol aldığı filmin yeni bir ‘Yıldız Savaşları’ üçlemesinin başlangıcı olması bekleniyor. 

1964 yılında Londra’da dünyaya gelen Andy Serkis, St. Benedict Okulu’nu bitirdikten sonra, Lancester Üniversitesi’nde görsel sanatlar eğitimi aldı. Yan dal olarak ise tiyatroyu seçti. Bir süre tiyatro oyunculuğu yaptıktan sonra sinema sektörüne adım atan Serkis, birbirinden tuhaf karakterlere hayat vermek konusunda usta. 2007’de oyuncu Lorraine Ashbourne’la evlenen Serkis, üç çocuk babası. 

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema

Etiketler

Derkenar Andy Serkis


Yazar Hakkında