Nusaybin'de açlık grevine 'baklava müdahalesi'

Nusaybin girişinde HDP'li vekillerin açlık grevi sürüyor. Sadece sıvı gıdalarla beslenen vekillerin açlık grevi yaptığı noktaya gelen görevli polisler tepsilerle gelen baklava yedi. Diğer yandan, Nusaybin Eğitim-Sen temsilciliği, 25-26 Kasım tarihlerinde ortaokul öğrencileri için TEOG sınavının yapılacağını hatırlatarak, sokağa çıkma yasağının bir an önce kaldırılmasını istedi.

Nusaybin'de 8 kişinin hayatını kaybettiği, 9 gündür devam eden sokağa çıkma yasak sırasında 11 mahalle için 8 saatlik ihtiyaç molası verilmişti.

Cumhuriyet Diyarbakır temsilcisi Mahmut Oral'ın haberine göre, DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna'nın, bir grup partiliyle beraber, yasağın yeniden yürürlüğe girdiği Nusaybin'e ulaşması bekleniyordu. Ancak Ayna ve beraberindekilerin yolu Mardin çıkışında İpek Yolu Üçyol bağlantı noktasında kesildi ve heyetin Nusaybin'e bu yolla gelmeleri engellendi. 

İlçeye yürümek isteyen ve aralarında Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna'nın bulunduğu yaklaşık 200 kişilik gruba polis basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahale ederek yürümelerine izin vermedi. Gazdan etkilenen Mithat Sancar hastaneye kaldırıldı.

Nusaybin girişinde HDP'li vekillerin açlık grevi sürerken, heyetin bulunduğu noktaya gelen görevli polisler tepsilerle baklava yedi.

Mahmut Oral attığı tweetle HDP'li heyete müdahale eden polisin kendisinin fotoğraflarına da el koyduğunu söyledi.

TEOG için kaldırılmalı

Nusaybin Eğitim-Sen temsilciliği ise yaptığı açıklamada 25-26 Kasım tarihlerinde ortaokul öğrencileri için TEOG sınavının yapılacağını hatırlatarak, sokağa çıkma yasağının bir an önce kaldırılmasını istedi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında