Bartev şarkılarını 1915 anısına söyleyecek

İstanbul Ermeni toplumunun sevilen seslerinden Bartev Garyan, 1915 kurbanları anısına verilecek özel konseriyle 30 Kasım'da Şişli Kent Kültür Merkezi'nde.

İstanbul Ermeni toplumunun sevilen seslerinden Bartev Garyan, şarkılarını bu kez 1915 kurbanları anısına seslendirecek. 30 Kasım Pazartesi akşamı 21:00’de Şişli Kent Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinliğin öncesinde, orkestrasıyla birlikte Agos’u ziyaret eden Bartev, bu konserin kendisi için geçmiştekilerden farklı bir anlam taşıdığını belirterek, konserdeki yenilikler hakkında bilgileri verdi: “Geçen sene konserimizde ilk bölümü akustik yapmıştık. Akustik yorum sevildi ama bu sefer yeni bir şey deneyelim dedik. Arakasd grubuna bir trompet, bir trombon ve iki saksafondan oluşan, dört kişilik bir ‘brass’ (pirinç üflemeliler) grubu ekledik. Bize geçmişimizden kalan miras sandığından çıkan şarkıları ‘brass’la harmanlayıp yeni bir ‘sound’ yakalamaya çalışacağız. Yorumlar daha modern olacak bu kez.”

‘İsyan da edeceğiz, dua da edeceğiz’

Yaptıklarının geçmişteki acılara tapmak değil, sadece acıya sahip çıkmak olduğunu söyleyen Bartev, konser repertuvarı hakkında şu bilgileri verdi: “Bu yıl bir konser vermeyi istememin nedeni, içinde bulunduğumuz yılın soykırımın yüzüncü yılı olmasıydı. Gomidas okuyacağız, isyan edeceğiz belki, ‘Halk olarak biz niye bunu yaşadık?’ diye. Artür Mesciyan’ın ünlü şarkısıyla bu isyanı sürdüreceğiz ama sonra duamızı da edeceğiz. 20 şarkılık bir repertuvar hazırladık. Konsere Arakasd grubundan Rober Doğanay ve Ari Hergel’in müzik direktörlüğünde hazırlanıyoruz. Berç Yeramyan gitarda, Maral Çapan Ataman ise hem geri vokallerde hem de solist olarak aramızda olacak. Perküsyonda Rafi Derkevorkyan, davulda Arda Uyar yer alacak.”

‘Tamamı Ermenice şarkılar’

Konserde sadece Ermenice şarkıların seslendirileceğini belirten Bartev, “Gelenler başka bir beklenti içinde olmasın. Zaten düğünlerde, derneklerde Türkçe söylüyorum. Hiç olmazsa senenin bir günü böyle bir özgürlüğüm olsun” dedi. Sanatçı, konser salonunun kendilerine tahsis edilmesinde desteğini esirgemeyen Şişli Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Vasken Barın’a müteşekkir olduğunu da sözlerine ekledi.

Kategoriler

Toplum Fark Yaratanlar

Etiketler

Bartev 1915


Yazar Hakkında