Diş hekimi Boyacıyan’dan Türkiye birinciliği

İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden yeni mezun olan Rudi Boyacıyan, önemli bir başarıya imza attı. 24 yaşındaki diş hekimi, Türkiye çapında 2400 kişinin katıldığı DUS’ta (Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı) birinci oldu. Üniversite eğitimine 2010’da başlayan Boyacıyan, 20 Eylül Pazar günü yapılan sınavda 108,5 net puanla en yüksek dereceyi elde etti.

Genç hekim, başarısının ardındaki çabayı şu sözlerle özetledi: “DUS, rutin sınavlardan biraz farklı. Bu sınavda çalışmadan başarı elde etmek imkânsız. Ben sınava üç-dört ay kala, günde 16 saat çalışmaya başladım. 14 adet ders kitabını 15’er kez tekrar etmişimdir. Sosyal yaşantınızdan vazgeçiyorsunuz... Bu süre zarfında arkadaşlarımla görüşemedim. İstanbul’da ortodonti okumayı amaçlıyordum. Bunun için en azından ilk ona girmek gerekiyordu, çünkü İstanbul’da bu bölümün sadece üç kontenjanı vardı. Dolayısıyla, ilk ona girmeyi amaçladım ve bunu başardım.”

Hedefi akademisyenlik

İlk ve ortaokulu Aramyan Uncuyan’da, liseyi ise Kadıköy Anadolu Lisesi’nde okuyan Rudi Boyacıyan’ın uzmanlık eğitimini nerde alacağı henüz belli olmadı. Marmara Üniversitesi Ortodonti Bölümü’nü hedeflediğini belirten diş hekimi, gelecek planlarını şöyle anlattı: “Önümde dört yıllık bir uzmanlık eğitimi var, sonrasında temennim akademisyenlikte devam etmek. Geçmişte diş hekimleri mezun olduktan sonra hemen poliklinik açmaya yönelirdi. Artık sektör çok genişledi. Zamanın getirdiği yeniliklerle her konu ayrı bir birim haline geldi; hekimler artık uzman oldukları dallarda hizmet veriyor. Ben hedeflerimi biraz daha yüksek tutuyorum, doçentliğe kadar ilerlemeyi düşünüyorum.”

Diş hekimliği mesleğini başlangıçta pek düşünmediğini söyleyen Boyacıyan, “Üniversite sınavına girdikten sonra İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tercihini yaptım. Okula başladıktan sonra bu meslek bana giderek sıcak gelmeye başladı. İnsanların ilerleyen yıllarda bana minnet duyacak olması beni en çok cezbeden şey oldu” dedi. Üniversitede üçüncü yıldan itibaren Çapa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitimin bir parçası olarak çalışmaya başladığını kaydeden genç hekim, insanlara faydalı olabilmenin kendisini en çok motive eden şey olduğunu vurguladı.

Kategoriler

Toplum Gençler



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.