Can Dündar ve Erdem Gül için tutuklama talebi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT tırlarıyla ilgili yayımladıkları haber ve görüntüler nedeniyle haklarında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

MİT TIR'larıyla ilgili yayınladıkları haber ve görüntüler nedeniyle ifade vermek üzere İstanbul Adliyesi'ne gelen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Dündar: Suçüstü yakalanmış bir hükümet var

İfade öncesinde basına konuşan Dündar soruşturmanın “bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şikayetçi olduğu” bir soruşturma olduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Gazeteciliği, halkın haber alma hakkını, kamuoyunun hükümet yalan söylüyorsa bunu bilme hakkını savunmaya geldik. Hükümetlerin hiçbir şekilde illegal yollara sapmaması gerektiğini göstermeye, kanıtlamaya, bunun savunmasını yapmaya geldik.

"Suçüstü yakalanmış bir hükümet var. Bunun yarattığı bir panik var. Bu anlaşılabilir bir şey. Ama bütün bu soruşturma sürecinin bu paniği daha da büyüteceğini düşünüyorum. Bunu uluslararası boyuta taşıyacağını ve bize de burada gizli ibaresi altında yapılan silah ticaretini, insan ticaretini belgeleme ve bütün dünyaya kanıtlama şansı vereceğini düşünüyorum."

Gül: Gazeteci yazmakla görevlidir 

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül de "Gazeteci aynı zamanda, eğer ülke tehdit ve tehlike altındaysa bu tehlikeyi halka bildirmek zorundadır. Geriye doğru dönersek, Suruç katliamı ve Ankara katliamı var. Bu haberler biraz da bununla ilgili haberler. Dolaysıyla halk tehlike altındaysa gazeteci bunu yazmakla görevlidir" diye konuştu.

Can Dündar ve Erdem Gül, "Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme", "Siyasi ve askeri casusluk", "Gizli kalması gereken bilgileri açıklama", "Terör örgütünün propagandasını yapmak" ile suçlanıyorlar.

Kategoriler

Güncel