Cumhuriyet’e destek yükseliyor

Yaptıkları MIT tırları haberi nedeniyle dün akşam tutuklanan Cumhuriyet Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e destek için çeşitli kurum, kuruluş, partiler Cumhuriyet gazetesini ziyaret ediyor. Cumhuriyet gazetesi okurları ve gazeteciler de Cumhuriyet önünde “Özgür basın susturulamaz” sloganlarıyla protestolarını devam ediyor.

MİT tırlarında silah taşındığına dair yaptıkları haber ve görüntüler nedeniyle dün akşam tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e ve gazeteye destek ziyaretleri sabah saatlerinden beri giderek artıyor. Cumhuriyet gazetesinin okurları ve gazeteciler de Cumhuriyet’in Şişli'deki binası önünde Dündar ve Gül'ün tutuklanmasını protesto ediyor.

Figen Yüksekdağ: Gerçeğin gücü kazanacak

Öğlen saatlerinde Cumhuriyet gazetesine gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yaptığı açıklamada, “Kızgınız, yılgın değiliz. Hep birlikte AKP diktasına karşı direneceğiz" diye konuştu. Yüksekdağ, “Bu karanlık günlerden de başımız dik, alnımız dik geçeceğiz. AKP iktidarının Türkiye iktidarını sürüklemeye çalıştığı bu savaş bataklığına, halkımızın itilmesine izin vermeyeceğiz. Yüzde 49,5'luk bir iktidarla, istedikleri gibi savaş yapmak için, Türkiye'nin evlatlarını ölüme göndermek için zulüm iktidarı kurdular. Basının susturulması yoluyla, Türkiye'nin savaş karanlığına sürüklenmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Türkiye'de bir kez daha hukuk katliamı gerçekleştirildiğini söyleyen Yüksekdağ, "Gerçeğin özgürce ifade edilmediği ülkede kimse güvende değildir. Siyasi iktidar zorla, hileyle kendisine yalancı iktidar kurmuş olabilir ama bu yalancı baharları uzun sürmeyecek. Gerçeğin gücü kazanacak. Suçlusunuz. O TIR'larla taşıdıkları suçları bugün işlemeye devam ettikleri suçları örtmeyi başaramayacaklar” ifadelerini kullandı.

Alper Taş: Tutuklayanlar kaybedecek

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ise "Can Dündar ve Erdem Gül devrimcidir. Çünkü gerçekleri ortaya çıkarmıştır. İnsanlık tarihi gerçek ile yalanın kavgasıdır. Bu kavgayı devrimciler kazanmıştır. gerçekçiler kazanmıştır. Basınla uğraşan her kimse hep kaybetmiştir. Cumhuriyet ile uğraşanlar Can Dündar ile Erdem Gül'ü tutuklayanlar da kaybedeceklerdir” açıklamasını yaptı. 

Barış Yarkadaş: Ortada hukuk trajedisi var

Sabah saatlerinde Cumhuriyet’in önüne gelen CHP’li heyetten İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Can Dündar ile Erdem Gül’ün tutuklanma talimatının, altı ay önce TRT Haber’e çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini söyledi.

Ortada bir yargılamanın olmadığını belirten Yarkadaş, “Ortada bir hukuk trajedisi vardır” dedi. Yarkadaş, "Türkiye'nin iki saygın gazetecisi yaklaşık 12 saatlik tiyatronun ardından tutuklanmıştır. Tayyip Erdoğan, altı ay önce TRT Haber’de yayınlanan bir röportajda verilmişti tutuklama kararını vermişti. Erdoğan Dündar ve Gül'ü ve onların yaptığı MİT TIR'ları haberini kastederek 'bunu onların yanına bırakmayacağım' demişti. O yüzden bu kararın nasıl alındığı çok açıktır” diye konuştu

Tarık Akan: Cumhuriyet’in yayındayız

Oyuncu Tarık Akan da destek ziyaretinde bulunduğu Cumhuriyet’in önünde yaptığı açıklamada, “Devletin yapmış olduğu gizli bir yanlışı, basın yayınladığı için ceza alması dünyada görülmemiş bir şey. Bu benim ülkemde yaşanılıyor. Üzüntüden perişanız. Sabah 9. 00'da geldim. Sanatçı arkadaşlar ve dostlar olarak Cumhuriyet'in yanındayız" diye konuştu.

Dilek Dündar: Can'ın herkese selamı var

Sabah saatlerinde Cumhuriyet’e gelen Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, “Bu Can'a takılmış bir şeref madalyasıdır. Gurur duyuyoruz. Canın herkese selamı var” diye konuştu. Dilek Dündar, açıklamasının ardından alkışlar eşliğinde gazete binasına girdi.


Kategoriler

Güncel



Yazar Hakkında