Bayık: Artık savaşmak değil, müzakere istiyoruz

KCK Eş Genel Başkanı Cemil Bayık, Almanya’da Bild am Sonntag Gazetesi’ne verdiği söyleşide, “Silahlı mücadele amacına çoktan ulaştı. Amaç Kürt sorununu gündemde getirmekti ve biz bunu başardık. Biz artık savaşmak istemiyoruz. Biz, müzakere ve siyasi çözüm istiyoruz" dedi.

Maximilian Kiewel imzasıyla yer alan söyleşide Bayık, müzakere ve siyasi çözüm için üçüncü tarafa ihtiyaç olduğunu söyledi: "Biz artık savaşmak istemiyoruz. Biz, müzakere ve siyasi çözüm istiyoruz. Bunun için bir barış arabulucusuna, üçüncü bir tarafa ihtiyacımız var. Biz bu görevi ABD veya Avrupa Birliği'nin bir parçası olarak Almanya’nın üstlenmesini istiyoruz."

Bayık, PKK'nin ABD ve AB ülkelerindeki terör listesinden çıkarılması gerektiğini de söyleyerek, listede olmanın kendileri için ağır bir yük olduğunu vurguladı. Bayık, "Sonuçta, biz sadece Kürtler için mücadele etmiyoruz, tüm etnik gruplar, tüm azınlıklar, dinler için savaşıyoruz" diye konuştu.

Suriye'nin kuzeyindeki Kürtler'ın ABD'den silah aldığının ve Kuzey Irak'taki Peşmerge'nin ise Almanya tarafından silahlandırıldığının hatırlatılması üzerine Bayık şu değerlendirmeyi yaptı: "IŞİD’in yenilmesini isteyen herkes, onunla mücadele eden herkese silah vermeli. Bunu da kimse bizden daha iyi yapamıyor. PKK’lılar IŞİD’ten korkmuyor. Ancak bugüne kadar dışarıdan bize silah gönderen olmadı. Biz bağışlarla aldığımız kendi silahlarımızla savaşıyoruz. Şayet Batı bize silah verecek olursa, daha iyi savaşırız."

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında