Kevokeke din hate kuştin*

Tahir Elçi’yi, onu yakından tanıyan Meral Danış Beştaş, Mehmet Emin Aktar, Sezgin Tanrıkulu, Ferhat Encü, Şebnem Korur Fincancı, Orhan Gazi Ertekin, Orhan Kemal Cengiz, Emma Sinclair Webb, Emel Kurma, Özlem Dalkıran, Nalan Erkem ve Ara Sarafian yazdılar. *Bir güvercini daha vurdular

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi,  Diyarbakır Sur’da, Dört Ayaklı Minare’nin önünde yapılan basın açıklamasının hemen ardından oluşan kargaşa ortamında, ensesine sıkılan bir kurşunla katledildi. Tahir Elçi, 1990’lardaki yargısız infaz, faili meçhuller ve köy yakma davalarında mağdurların avukatlığını üstlenmişti. Elçi, Hrant Dink cinayeti davasında çıkan ilk kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından İstanbul’da görülen duruşmalara da katılmıştı.

Bir televizyon kanalında söylediği sözler, Elçi’yi Hrant Dink’e benzer bir şekilde hedef haline getirdi. Üzerinden günler geçmesine ve onca görüntüye rağmen, cinayet etrafındaki sis dağılmış değil. Tahir Elçi’yi, onu yakından tanıyan Meral Danış Beştaş, Mehmet Emin Aktar, Sezgin Tanrıkulu, Ferhat Encü, Şebnem Korur Fincancı, Orhan Gazi Ertekin, Orhan Kemal Cengiz, Emma Sinclair Webb, Emel Kurma, Özlem Dalkıran, Nalan Erkem ve Ara Sarafian yazdılar. 

Mehmet Emin Aktar: Hepimizi ensemizden vurdular

Meral Danış Beştaş: Hakikatleri dile getirmenin gücüne inanıyordu

Ferhat Encü: Onun bıraktığı yerden

Şebnem Korur Fincancı: Tahir’in gözlerindeki gerçeğin ışığı

Sezgin Tanrıkulu: Hak savunucuları geleneğinin çocuğu

Ara Sarafian: Cesur ve kibardı

Orhan Gazi Ertekin: Postmodern bir cinayetin anatomisi

Emel Kurma: Devam edeceğiz, seni yad ederek

Emma Sinclair Webb: Sıcak bir Diyarbakır gecesi ve Tahir

Nalan Erkem: Kürtlerin Hrant’ı

Orhan Kemal Cengiz: Hoşçakal Tahir

Özlem Dalkıran: Başımı öne eğiyor ve susuyorum..

Kategoriler

Güncel Dosya