Samatya davasında söz sırası tanıkta

Maritsa Küçük’ün 28 Aralık 2012 ‘de Fatih Samatya’da evinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili açılan davada mahkeme, tarafların istediği tanıkların dinlenmesine karar verdi. Tutuklu sanık Murat Nazaryan’ın çalıştığını iddia ettiği kahvehanenin sahibi de bir sonraki duruşmada dinlenecek.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 2 Aralık Çarşamba günü devam eden yargılamaya, tutuklu sanık Murat Nazaryan, sanık avukatı Süheyla Gül, Marista Küçük’ün yakınları ve avukatı Eren Keskin katıldı. Duruşmayı, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi yöneticileri de izledi. Mahkemede söz alan Nazaryan’ın avukatı Süheyla Gül, Nazaryan’la cezaevinde yaptıkları görüşmede, Nazaryan’ın olay günü yalnız olmadığını anlattığını söyledi. Gül, A. B. isimli kişinin kendisini kahvehaneye çağırdığını ve A.B’nin kahvehanede yalnız olmadığını, yanında üç kişinin daha olduğunu anlattığını ifade ederek, A.B’nin tanık olarak dinlenmesini istedi. 

Küçük Ailesi’nin avukatı Eren Keskin de dava başladığından bu yana, olay sırasında Nazaryan’ın yalnız olmadığını dile getirdiklerini, bunu Nazaryan’ın kendileriyle yaptığı görüşmede anlattığını belirtti. Keskin de A. B.’nin tanık olarak dinlenmesini istedi.

Mahkeme, A. B.’nin tanık olarak dinlemesi için bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 28 Ocak 2016 tarihine erteledi.

Nazaryan anlatmıştı

İHD İstanbul Şubesi, Ağustos ayında Nazaryan’la görüşmüş ve rapor hazırlamıştı. Olay gününe ilişkin detaylar, rapora şöyle yansımıştı:

“Avukat Eren Keskin’le görüşen Nazaryan, zaman zaman yanına gittiği, bir kahve işleten ve ayrıca para ticareti ile uğraşan, tahsilat için zaman zaman yanına Nazaryan’ı da alan A. B. isimli şahıs, Maritsa Küçük cinayetinin işlendiği gün, Nazaryan’a  belirttiği saatte “park”ta buluşmalarını söylüyor. Nazaryan parka gidiyor ve beklemeye başlıyor. Beklediği sırada, bir su dağıtım aracıyla üç kişi geliyor, kendisini isim ve soyadıyla çağırıyorlar. Nazaryan polis zannederek korkuyor, araca biniyor, kendisine bir hap veriyorlar. Gösterdikleri apartmana girmesini söylüyorlar. Başka üç kişi, apartmanın arka kapısından giriyor. Maritsa Küçük’e saldırı başlıyor. Nazaryan, daha önce duruşmada anlattığı gibi, durumu görünce çok korkuyor, ağlayarak oradan kaçıyor.”



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.