Hayaletten korkan Kara Viking

BAŞAK BAYRAKTAR

Çocukken en sevdiğim çizgi film Vikinglerdi. Ahşaptan yapılmış, çok sağlam gemileri olurdu ve kaptanları da bir çocuktu. Her bölümünü hevesle bekler, maceraların devamını iple çekerdim. Çok sonraları öğrendim Vikinglerin çizgi filmlerdeki kadar sevimli olmadıklarını; ama öyle tanıdım ya bir kere, kim ne derse desin Vikingleri severim ben. 

Mavibulut Yayınları, Viking olmak isteyen Vulgar’ın maceralarını Türkçe’ye çevirip yepyeni bir seriyle yine bizi gülme krizine sokmayı başarıyor. “Huysuz, inatçı, iğrenç, baş belası, korkusuz ve pasaklı, gözü kara yağmacı, hayalperest maceracı yani tam bir Viking savaşçısı” olan Vulgar, yaz dönümü şenlikleri sırasında Freya’yla dans etmesi gerektiğini öğrenince n’apıp edip bu danstan kurtulmanın yollarını arıyor, bin bir türlü hile yapsa da hiçbiri işe yaramıyor ve Vulgar’ın hayaletlerden korktuğunu öğrenen Freya’nın tehditlerine boyun eğerek dans etmeyi kabul ediyor. Ah bir de çiçekten taç olmasa! Freya’nın Vulgar’a çiçekten tacı taktırması için boğuşması gerekiyor; Vulgar’ı yüzüstü yatırıp ayağını poposuna değene kadar kıvırınca Vulgar bu acıdan kurtulmak için taç takmayı da kabul ediyor.

Uyuntu köyünde yüzyıllardır yapılan yaz dönümü şenliklerinde bu yıl ne gibi değişiklikler olduğunu öğrenmek için ‘Vulgar Viking Bir Yaz Gecesi Çığlığı’nı bir solukta okuyup serinin devamı için de en yakın kitapçıya gitmek isteyebilirsiniz. Kusursuz, yakışıklı kahramanlardan sıkılan ve onların olmadığını bilen çocuklar için, sayfalarında kendilerini bulacakları anti-kahraman Vulgar’ın maceraları çok daha gerçek, çok daha eğlenceli. 

Vulgar Viking
Bir Yaz Gecesi Çığlığı
Yazan: Odin Redbeard
Resimleyen:Sarah Horne
Çeviren: Fatih Erdoğan
Mavibulut Yayınları
96 sayfa.