Yeni Anayasa temel hak ve özgürlüklerden başladı

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yeni Anayasa'nın yazımına, 'temel hak ve özgürlüklerden' başladı. Cemil Çiçek, tartışmalı konuların sona bırakılmayacağını söylerken CHP'li Atilla Kart, 'CHP olarak Türkiye'nin demokratikleşmesi için çalışacağız' dedi. AKP'li Ahmet İyimaya 'kaliteli ve kalıcı bir anayasa' yapılabileceğini düşündüğünü ifade etti.

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yeni Anayasa'nın yazımına başladı. Yeni anayasanın yazımına 'temel hak ve özgürlüklerden' başlandı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu toplantısı başlamadan önce yaptığı açıklamada, ''İnşallah iyi bir başlangıç yapmış olacağız bugün. Sonu da iyi olur, bunu temenni ediyoruz. Toplumun, partilerimizin, sizlerin beklentisi, çabası, gayreti bu. Bugün iyi bir başlangıç yaparak yolumuza devam edeceğiz'' dedi.

Çiçek, ''Tartışmalı konular sona mı bırakılacak'' sorusuna, ''Her şeyi tartışarak yazacağız zaten. Herkes bu masada düşüncesini, fikrini söyleyecek. Sonuçta dört partimiz bir ortak nokta bularak Anayasa hükmü haline getirecek. Tartışmayı karşılıklı fikir alış verişi olarak anlarsak daha uygun olur'' karşılığını verdi.

Çiçek, ''ihtiyaç duyduğunda'' Komisyon'un basına açıklama yapacağını söyledi. 

Parti temsilcileri de anayasa yazım aşamasına iyi temennilerle başladılar.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin 'Yeni anayasa yapım sürecinin en önemli safhasındayız' dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ise 'Mevsim Anayasa mevsimi, zaman da anayasa zamanı. Başarılı ve kaliteli ve kalıcı bir anayasa üretilebileceğini düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Atilla Kart, 'Kritik bir aşamadayız. Kimse müdahale etmemeli komisyon iradesine. CHP olarak Türkiye'nin demokratikleşmesi için çalışacağız' dedi.

(Kaynak: Sesonline.