Ralliciler Karahan Çayı üzerinden Ermenistan'a gemi maketleri gönderdi

Dünyanın en son otomobil macera ve dostluk rally'si olan Allgau Orient Rallye 2012'nin katılımcıları, Ermenistan'a giden Karahan Çayı'na Nuh'un gemisiyle birlikle yüzlerce gemi maketi bıraktı. Kars Belediye Başkanı AK Parti'li Nevzat Bozkuş'un girişimleriyle 20 ülkeden 355 taşıt ve 666 yarışmacı katıldı.

Oldtimer ve youngtimer araçlarının yer aldığı dünyanın en son otomobil macera ve dostluk rally'si olan Allgau Orient Rallye 2012'nin katılımcıları, Ermenistan'a giden Karahan Çayı'na Nuh'un gemisiyle birlikle yüzlerce gemi maketi bıraktı. Rallicilerin çaya bıraktığı maketler, Ermenistan'a ulaşmadan birkaç 100 metre ileride köylü çocuklar alıp evlerine götürdü.

Kars Belediye Başkanı AK Parti'li Nevzat Bozkuş'un girişimleriyle 20 ülkeden 355 taşıt ve 666 yarışmacı, Kars'ta seçtikleri Azeri türküsü 'Olmaz olmaz'ı seslendirdi. Konuklar ayrıca Türkçe, İngilizce ve Almanca şarkılar söyleyerek Kars cadde ve sokaklarında dolaştı.

Anaokulu için bağış yapıldı

Sabahın erken saatlerinde yine Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan rallicilere Kafkas Halk Oyunları Ekibi gösteri yaptı. Beraberlerinde getirdikleri 40 farklı enstrümanı İsmail Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi'ne hediye eden ralliciler, Kars'tan uğurlanarak polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri ve eskortluğu eşliğinde Akyaka İlçesi'ne bağlı Karahan Köyü'ne hareket etti. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da, organizatör Nadir Serin ile birlikte rally aracına bindi ve Kars'a 80 kilometre uzaklıktaki Karahan Çayı'na giden ralliciler, anaokulu yaptırılması için 12 bin Euro bağışta bulundu.

Nuh'un gemisi Karahan Çayı'na bırakıldı

Ralliciler ve Nadir Serin, Karahan Köyü'nde daha sonra Nuh'un gemisi başta olmak üzere yüzlerce gemi maketini, duygu ve düşüncelerinin de bulunduğu mektuplarla Ermenistan'a akan çaya bıraktı. Alkış ve dualar eşliğinde gönderilen gemi maketlerini gören Karahan Köyünün çocukları, ralliciler farketmeden birkaç 100 metre ötede suya girerek topladılar. Çaya bırakılan maketlerden çok az bir bölümü Ermenistan tarafına gitti.

(Kaynak: Haberler.com)