Kelebek Korse'nin son günlerinde dayanışma çağrısı

İstiklal Caddesi’nin 90 yıllık tarihi dükkanı “Kelebek Korse”, ‘Borçlar Kanunu’na daha fazla dayanamadı, 10 Aralık günü kapanıyor. Beyoğlu Kent Savunması, 9 Aralık Çarşamba günü İstanbulluları Kelebek Korse’de dayanışmaya çağırıyor.

2012 yılında yürürlüğe giren Borçlar Kanunu’nun 347. maddesinde “10 yılı dolduran kiracıların, gerekçesiz olarak çıkartılması” düzenlemesi nedeniyle tehdit altında olan dükkanlardan biri de Kelebek Korse.

İstiklal Caddesi’nin en eski dükkanı olan kelebek Korse, 1920’lerde Terkos Pasajı’nda kurulmuş, 1936 yılından itibaren de bugün bulunduğu İstiklal Caddesi 215/C’ye geçmişti. 

Mülk sahibinin açtığı davalar ve talep edilen kira bedeli sonucu haciz tehdidi altında kalan işletme 10 Aralık günü kapanıyor.

Şimdi kadınların belini kim inceltecek?

Beyoğlu Kent Savunması, kapanmak zorunda kalan dükkanla dayanışmak için yarın (9 Aralık) 15.00-18.00 arası Kelebek Korse mağazasında bir dayanışma eylemi düzenliyor

Kent Savunması, “Beyoğlu’ndaki esnafın mağdur edilmemesi, esnafın yerinde kalması, Beyoğlu’nun tarihinin ve kamusallığının korunması için mücadele eden Beyoğlu Kent Savunması olarak son günlerinde de Kelebek Korse Mağazası’nın yanında olacağız. Herkesi dayanışmaya çağırıyoruz” diyor.

Kelebek Korse'nin sahibi İlya Avramoğlu, Türkiye'nin en az nüfuslu azınlık gruplarından olan Karayimleri Agos'a anlatmıştı. 

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında