Sur'da 17 saat sonra yeniden sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 9 günün ardından kaldırılan sokağa çıkma yasağı 17 saat sonra tekrar ilan edildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 6 mahalle ile bir caddede 9 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından bugün saat 16.00'dan itibaren yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nin 6 mahallesi ve 1 caddesinde dün saat 23.00’ten itibaren kaldırılan sokağa çıkma yasağı bugün saat 16.00’dan itibaren yeniden konuldu.

Sur Kaymakamlığı, ilçede bugün saat 16.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar yeniden sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"İlçemiz Suriçi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır. Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir. Bu bakımdan kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına ilçemiz Suriçi’nde bulunan toplam 15 mahallemizin 6’sında (Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş) ve Gazi Caddesi’nde 11 Aralık 2015 Cuma günü saat 16.00 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi can ve güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında