Nezaret hatırası fotoğrafı travma nedeni

Fındıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyarete götürülen anaokulu öğrencilerinin, nezarethaneye sokularak fotoğraflarının öğretmenler tarafından çekilmesi tepki çekmeye devam ediyor. Bunun travmatik bir olay olduğunu belirten Sosyal Değişim Derneği Başkanı Cengiz Tahsin Alğan, 'Polisin toplum yararına çalıştığı çocuklara bu şekilde anlatılamaz' dedi.

Türkiye, anaokulu öğrencilerinin hatıra olsun diye nezarete konulmasını konuşuyor. Rize Fındıklı Ahmet Şahinler Anaokulu öğrencileri, Trafik Haftası kapsamında Okul Müdürü Emine Şengün ve öğretmenleri gözetiminde Fındıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Nezarethaneye giren çocukların fotoğrafını çeken öğretmenler, fotoğraf ve gezi notlarını okulun internet sitesinde yayınladı. Velilerin tepkisine hedef olan ziyaret, psikologların da eleştirilerine neden oldu.

Olayın gelişim sürecinde travmatik bir olay olduğunu belirten Sosyal Değişim Derneği Başkanı Cengiz Tahsin Alğan, 'Uygulama tam anlamıyla saçmalık, kınanması gerekir. Polisin toplum yararına çalıştığı çocuklara bu şekilde anlatılamaz' dedi.

Soruşturma açılsın

Alğan, sorumlular hakkında mutlaka soruşturma açılması gerektiğini söyledi. Çocuk ve Ergen Psikolojisi Uzmanı Pedagog Didem Küt de o yaştaki çocukların empati yeteneklerinin gelişmediğine dikkat çekerek, 'Fakat hassas çocukların etkilenmeyeceğini de kimse garanti edemez. Durum bilinçaltlarında iz bırakabilir' yorumunu yaptı. Eğitimci Pedagojik Danışman Dr. Ekrem Çulfa şunları söyledi: 'Suç işleyen insanları buraya getiriyoruz şeklinde uzaktan gösterilebilirdi ancak nezarethanenin içine konularak, kapının kapatılması ardından fotoğraf çekilmesi yanlış.'

Uzman Klinik Psikolog Gülten Demirdöven de çocukların ne kadar etkilendiğinin tespiti için terapi yapılması gerektiğini ifade etti.

(Yenişafak)

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem