Anaokulundaki süs, ‘Hıristiyan geleneği’ diye toplatıldı

Dersim’de Elti Hatun Anaokulu’nda öğrencilerin yaptığı yılbaşı süslemeleri, iki velinin “Hıristiyan geleneği” şikayeti nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından toplatıldı.

Dersim’de bulunan Elti Hatun Anaokulu'nda yeni yıl etkinlikleri kapsamında sınıf öğretmenleri ve öğrenciler tarafından yapılan yılbaşı süsleri, iki velinin “Hıristiyanlığa özgü bir gelenek” diye itirazda bulunması nedeniyle Milli Eğitim Müdürü tarafından toplatıldı.

Evrensel gazetesinin haberine göre anaokulunda takvimsel etkinlikler kapsamında, yaklaşan yeni yıl nedeniyle sınıf süslemesi yapıldı. Etkinliğe, başka sınıfta öğrencisi olan iki velinin “Hıristiyan geleneği” diyerek önce okul idaresine, daha sonra da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet ettiği iddia edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de sınıf öğretmeni ve öğrenciler ile birlikte yapılan süsler toplatıldı.

Süsten rahatsız oldular

Olaya tanıklık eden öğrenci velisi Fatoş Argın, okul çıkışında çocuğunu okuldan almak üzere beklerken bir öğrenci velisinin kendilerine dönerek, “Sizler bu görüntüden rahatsız olmuyor musunuz?” diye sorduğunu söyledi. Argın, velinin başka bir velinin de desteğini alarak yapılan süslemelerden rahatsız olduklarını, çocuklarına Hıristiyanlığın dayatıldığını ve olayla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'na şikayette bulunacaklarını söylediğini aktardı. Velilerin sözlerine tepki gösterdiğini belirten Argın, “Bu tutumun insanları ayrıştırmak olduğunu, okulda iyi niyetli bir çalışma yapıldığını, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu söyledim” diye konuştu. Sonrasında velilerin tartışmayı okul müdürüne taşıdıklarını belirten Argın, “İkinci gün okula gittiğimde süsler yoktu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından söküldüğünü öğrendim” diye konuştu. 

Müdür sorun çıkmasın diye toplatmış

Argın olaya tepkisini şöyle anlattı: “Okullarda onca sorun var, bu sorunlarla ilgili herhangi bir şey yapılmazken, yeni yıl süsünden rahatsız olan iki velinin şikayeti üzerine İl Milli Eğitim Müdürü’nün bizzat kendisinin okula gelerek, psikolojik baskı uygulayıp, süsleri kaldırtması biz velileri üzdü.” Argın şikayet eden velilerin Dersimli olmadıklarını da belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü ile görüştüklerini söyleyen Eğitim-Sen Dersim Şube Başkanı Süleyman Güler, “Müdüre ‘Böyle bir süslemede kasıt aranmaması gerektiğini’ söylediğimizde bizlerle aynı fikirde olduğunu, ancak müfredatta böyle bir etkinlik olmadığını, sorun çıkmaması için müdahalede bulunduğunu söyledi” diye aktardı. Güler, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.