Ablukada bir hafta: 18 sivil ölüm

Cizre, Silopi ve Nusaybin'de 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağında, 18 sivil öldürüldü, onlarca yaralı var. Sokağa çıkma yasakları ve çatışmalar devam ediyor.

Cizre, Silopi ve Nusaybin'de ilan edilen sokağa çıkma yasağı bir haftasını geride bırakırken çatışmalarda 4'ü çocuk 5'i kadın 18 kişi öldürüldü.

DİHA’nın haberine göre devletin Cizre, Silopi ve Nusaybin'de 10 bin askerle başlattığı operasyonun sonucunda bir haftalık zaman zarfında Cizre'de 3'ü kadın 1'i çocuk 8 kişi, Nusaybin'de 1 kadın, Silopi'de ise 2'si kadın 2'si çocuk 10 kişi öldürüldü. 

Cizre

Cizre’de 14 Aralık’ta ilan sokağa çıkma yasağında aralarında anne karnındaki bir bebeğin de bulunduğu 2'si kadın 1'i çocuk, 7 kişi öldürüldü.

*14 Aralık'ta Mevlide İğdi adlı çocuk kafasına aldığı kurşunla ağır yaralandı. İğdi yoğun bakımda. Aynı gün Cudi Mahallesi'nde yurttaşların gürültü eylemi yaptığı sırada 11 yaşındaki Ferhat Tanış polis kurşunuyla kafasından ağır yaralandı.

*16 Aralık'ta iki çocuk annesi 30 yaşındaki Hediye Şen isimli bir kadın öldürüldü.

*18 Aralık'ta tanklardan atılan topun bir eve isabet etmesi sonucu 15 yaşındaki İbrahim Akan isimli bir çocuk öldü. 15 yaşındaki İbrahim Akan ise yaşamını yitirdi.

* 19 Aralık'ta Cudi Mahallesi'nde 78 yaşındaki Hacı Selahattin Bozkurt, özel harekat timlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Aynı gün Yafes Mahallesi'nden geçtiği sırada emniyet görevlilerinin açtığı ateş sonucunda kargo şoförü Yılmaz Erz (42) öldü.

* 20 Aralık'ta Cizre'de Nur Mahallesi İstek Sokak'ta 7 aylık hamile olan Güler Yanalak (32), polisin özel harekât polisleri tarafından açılan ateşte karnından vurularak ağır yaralandı. 7 aylık hamile Güler Yanalak'ın bebeği yaşamını yitirdi. Cudi Mahallesi'nde ise zırhlı araçlardan açılan ateş sonucu Zeynep Yılmaz (40) yaşamını yitirdi. Yılmaz'ın cenazesi devam eden yoğun saldırı sonucu bölgeden alınamadı.

Kaynak: AA

Nusaybin

Daha önce beş kez sokağa çıkma yasağı ilan Nusaybin’de 14 Aralık’ta tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağında 20 Aralık'ta yasağın olmadığı Gırnavas Mahallesi'nde yaşayan dört çocuk annesi 39 yaşındaki Emire Gök, öldürüldü.

Silopi

Silopi’de bir haftayı geçen sokağa çıkma yasağında 2'si kadın 2'si çocuk 10 kişi öldürüldü.

*17 Aralık'ta Babaros Mahallesi'nde uzun süre ateş altına alınan evde 80 yaşındaki Yusuf Abi yaşamını yitirdi. Aynı gün evi, bomba atar mermisi ile hedef alınan 70 yaşındaki Hüseyin Güzel, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

*19 Aralık'ta İbrahim Bilgin (18) kapısının önünde öldürüldü. Aynı gün evinin önüne çıkan 25 yaşındaki Şiyar Özbek isimli bir genç özel harekatçılar tarafından açılan ateşle hayatını kaybetti. Başak Mahallesi'nde ise Süleyman Çoban (70) isimli yurttaş mahalleye yapılan yoğun bombardıman nedeniyle evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. 19 Aralık'ta bir eve top mermisin isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren 2 çocuktan birisinin 17 yaşındaki Reşit Eren, diğerinin ise 16 yaşındaki Axîn Kanat olduğu belirlendi.

*20 Aralık'ta Silopi'nin Nuh Mahallesi'nde akşam evleri taranan ve ağır yaralanan 11 çocuk annesi Taybet İnan (57) ve kayını 6 çocuk babası Yusuf İnan (40) yaşamını yitirdi. Aynı gün Cudi Mahallesi'nde evinin damına çıkan 9 çocuk annesi 40 yaşındaki Ayşe Buruntekin isimli kadın polislerinin açtığı ateşle öldürüldü. 



Yazar Hakkında