Burgazada Rum Kilisesi’nde yine hırsızlık

Burgazada’da bulunan Aya Yani Rum Ortodoks Kilisesi’nde 13 Aralık Pazar günü bir hırsızlık olayı yaşandı.

Kilisedeki mumluğun altındaki tahta bağış kutusunu kıran iki şahıs, bağış paralarını çalarak kayıplara karıştı. Kilisenin güvenlik kamerası olduğu halde, şahıslar halen tespit edilmiş değil. Bu yıl üçüncü kez soyulan kilisenin güvenliğinin nasıl sağlanacağı da merak konusu. Özellikle yaz sezonu sona erdikten sonra pek fazla kişinin kalmadığı adalarda güvenlik zaafı yaşanıyor. Adada, iskele meydanındaki de dahil olmak üzere, birçok güvenlik kamerası çalışmıyor. 

‘Bu ilk değil, üçüncü’

Aya Yani Rum Ortodoks Kilisesi’nde yaşanan hırsızlık olayının ardından, kilisenin yönetim kurulunun üyelerinden Yorgo Güller, Agos’a yaptığı açıklamada çeşitli iddialarda bulundu. Burgaz Ada’da ikamet eden Güller, ada halkının sık sık tekrarlanan bu tip hırsızlık vakalarından çok rahatsız olduğunu belirterek, son olayın ayrıntılarını aktardı:

“Pazar günü yaşanan hırsızlık olayı ilk değil; bu yıl kilisemiz üç kez soyuluyor. Adada ikamet edenlerin evlerine de hırsız giriyor. Ada halkı çok rahatsız. Olay sabahı kilisemizin kapılarını açtık. Saat 16:00’da kiliseyi kontrole gittiğimde, mumluğun kırılmış olduğunu gördüm ve polise haber verdim. Güvenlik kamerası kayıtlarında iki şahsın kilisedeki bağış kutusunun bulunduğu tahta kasayı tekmeleyerek kırışını, içindeki parayı alıp kaçışını seyrettik. Akşam 22:00 sularında polis olay yerine gelip parmak izi örneklerini aldı ve ‘Olayın takipçisi olacağız ancak iskele meydanındaki kameralar arızalı olduğu için giriş ve çıkış yaptıklarını görmemiz mümkün değil’ dedi. Bundan önce yaşanan üç hırsızlık olayında da bunun gibi yanıtlar almıştım.”

Güvenlik zaafı

Bu olayla, adalardaki güvenlik zaafı da ortaya çıktı. Adalar Belediyesi ve Adalar Polis Karakolu’nun nasıl bir önlem alacağı merakla bekleniyor. Adalılar, faillerin bir an önce yakalanmasını istiyor.

 

Kategoriler

Toplum Kilise



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.