‘Sanal Üniversite’ İstanbul’da tanıtıldı

Ermeni Hayırseverler Genel Birliği (AGBU) tarafından desteklenen Ermeni Sanal Üniversitesi’nin (Armenian Virtual College; AVC) kurucusu ve müdürü Yervand Zoryan, İstanbul'u ziyaret etti.

AGBU tarafından desteklenen Ermeni Sanal Üniversitesi’nin (Armenian Virtual College; AVC) kurucusu ve müdürü Yervand Zoryan, Pazartesi günü İstanbul’u ziyaret etti. Zoryan, Feriköy’deki Nazar Şirinoğlu Salonu’nda, İstanbul Ermeni okullarının temsilcileriyle buluşarak, sanal üniversitenin sunduğu imkânları ve birkaç yıl içinde elde ettiği başarıyı anlattı. 

Yervand Zoryan, Ermeni Sanal Üniversitesi’ni, Ermeni okulu bulunmayan yerlerde dili ve kültürü yaşatma konusunda yaşanan sorunlara bir çözüm oluşturmak amacıyla kurmuş. Diaspora nüfusunun yoğun olduğu ülkelerde ve Ermenistan’da uygulanmaya başlayan proje, Ermenice, Ermeni tarihi, kültürü ve satranç alanlarında sanal eğitim veriyor.

Sanal dershaneler kuran program, bireysel olarak katılanlara, diğer öğrencilerle bir araya gelip öğrendikleri üzerine konuşma, tartışma fırsatı sunuyor. Bu yönüyle Ermeni Diasporası’nın çeşitli toplulukları arasında köprü kuran sanal üniversitenin, herkese açık olan bir elektronik kitap arşivi de var.

Altı dilli program

Sanal üniversitede hem Doğu Ermenicesi, hem de Batı Ermenicesi öğrenmek isteyenler için programlar mevcut. Eğitim, İngilizce,  Rusça, İspanyolca, Fransızca ve Türkçe dillerinde de takip edilebiliyor. Bu özelliği, AVC’nin kısa sürede bütün dünyadan öğrencilere ulaşmasını sağlamış. Türkçe eğitimin olması Türkiye’deki Ermeni toplumunun Ermeni okullarına gidemeyen ama Ermenice öğrenmek isteyen kesimler için de çok özel bir şans oluşturuyor.

Burs olanakları

Dünyanın yaklaşık 75 ülkesinden öğrencisi olan Ermeni Sanal Üniversitesi, ‘Ermeni Platosu’ ve ‘Yerevan’ı Keşfedin’ başlıklı multimedya e-kitaplar da hazırlamış. Bu kitaplar ücretsiz olarak akıllı cihazlara indirilebiliyor. AVC’nin eğitim programlarında bir kurun ücreti 200 dolar. Maddi sıkıntıları olan öğrencilere çeşitli burs imkânları sunuluyor ve başarı gösteren öğrenciler diğer kurlara ücretsiz devam edebiliyor.

Ermeni Sanal Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız. 

Kategoriler

Toplum Okullar Gençler



Yazar Hakkında