BM'den Ermenistan ve Azerbaycan'a çağrı

BM, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Karabağ sorunu nedeniyle artan çatışma ortamına yönelik açıklama yaptı; 'tarafları şiddeti yükseltecek eylemlerden kaçınmaya' çağırdı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Karabağ hattında artan çatışmalara yönelik bir açıklama yaparak, tarafları ‘şiddeti yükseltecek eylemlerden kaçınmaya’ çağırdı.

BM Genel Sekreteri’nin sözcüsü Farhan Haq, bugün gerçekleşen basın toplantısında Azerbaycan – Ermenistan arasındaki çatışmalara da değindi. Ban Ki-Moon adına konuşan Haq, iki ülkeye de Karabağ’daki çatışmaların şiddetlenmesini engelleme çağrısı yaptı. Haq ayrıca, taraflara gerilimi düşürmek için AGİT Minsk grubuyla ortak hareket etmeye çağırdı.

Haq, açıklamada 19 Aralık’ta İsviçre’nin Bern kentinde Ermenistan Başkanı Serj Sarkisyan ve Azerbaycan Başkanı İlham Aliyev arasında gerçekleşen zirveye de değindi ve “zirvenin,  ateşkes ihlallerinin azaltılması, sivillerin hayatını kaybetmesinin önlenmesi ve barış sürecinin kurulması konusunda imkan sağlayacağını umut ettiğini” söyledi. 



Yazar Hakkında