'Cuma, Cumartesi, Pazar’ Sismanoglio Megaro’ya bekleriz

Farklı din ve mezheplerden fotoğrafçıların, birbirlerinin kültürüne ve inanç ritüellerine bakışını yansıtan ‘Cuma, Cumartesi, Pazar’ başlıklı fotoğraf sergisi 31 Aralık’a kadar devam edecek.

Alberto Modiano, Emine Ülkerim, Mıgırdiç Arzivyan, Niko Manginas ve Berge Arabian’ın çalışmalarının yer aldığı serginin 10 Aralık’ta düzenlenen açılışına, Ekümenik Patrik Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, Türkiye Ermeni Katolik Cemaati’nin ruhani önderi Kerabaydzar Levon Zekiyan, Türkiye Musevileri Hahambaşısı Rav İsak Haleva, Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman katılmıştı.  

Projenin mimarlarından olan Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı ve Azınlık Vakıfları Eski Temsilcisi Laki Vingas, serginin açıışında projenin hikayesini anlattı:

konuşmasında serginin oluşum aşamalarını aktardı: “Geçen yıl 23 Aralık’ta Azınlık Vakıfları Temsilciliği görevimi devrettikten sonra, yeni bir başlangıcın ışık yakacağının farkında değildim. Büyük bir onur duyarak yaptığım görev boyunca beni takip eden, destekleyen, haberlerimizi sayfalarına taşıyan değerli muhabir ve foto muhabirleriyle düzenlediğim öğle yemeğinde teşekkür etmek üzere konuşurken, böyle bir buluşmanın ilk kez olduğunun farkına vardım. O buluşmanın sıcak ve samimi ortamı içinde, yeni başlangıç hayallerinin de temelini attım. Birlikteliğin verdiği anlam ve güçle, buluşmamızdan kısa bir süre sonra, farklı inançlardan beş fotoğrafçımız, son derece etkili fotoğraflarını bizlere sunarak bu sergiyi hazırladılar.”

Sergi, Sismanoglio Megaro’da 31 Aralık Perşembe gününe kadar açık kalacak.

Adres: İstiklal Cad. No:60 Beyoğlu



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.