Sendikalardan 'barış grevi'

DİSK, KESK ve TMMOB 29 Aralık Salı günü Güneydoğu'da yaşanan savaşa dikkat çekmek için “Savaşa Karşı Barış İçin” hizmet üretmeyeceklerini açıkladı.

DİSK, KESK ve TMMOB bugün yaptıkları açıklamayla 29 Aralık Salı günü, 'Savaşa Karşı Barış İçin' greve gideceklerin açıkladı. 

DİSK, KESK VE TMMOB Genel Başkanlarının katılımıyla bugün DİSK Genel Merkezi’nde ortak bir basın toplantısı yapıldı. Toplantıda “Savaşa karşı barış için 29 Aralık 2015 Salı günü DİSK, KESK ve TMMOB olarak üretimden gelen gücümüzü kullanarak hizmet üretmeyeceğiz” denildi. Basın toplantısına DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eşbaşkanları Lami Özgen ile Şaziye Köse ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı’nın yanı sarı demokratik kitle örgütlerinden ve siyasi partilerden temsilciler katıldı.

Kardeşlerimizin elini sımsıkı tutacağız

DİSK Genel Başkanı Kani Beko tarafından okunan açıklamada, Güneydoğu bölgesindeki sokağa çıkma yasakları ve operasyonlara dikkat çekilerek, “’Savaş hali’ni andıran askeri yığınaklar, okulların, hastanelerin ve devlet dairelerinin karargâhlara dönüştürülerek çatışmaların bütün bölgeye yayılmasıyla birlikte ilçeler, şehirler abluka altına alınıp boşaltılmakta, yüzlerce insan evlerinden alınarak kapalı spor salonlarına hapsedilmekte, çocuklar ve kadınlar hedef alınarak katledilmektedir” denildi.

29 Aralık 2015’te bir günlük greve gidileceğinin belirtildiği açıklamada, “Savaş isteyenler, katliam ve cinayetleri yaygınlaştıranlar şunu çok iyi bilsinler ki, bizler kardeşlerimizin elini sımsıkı tutacak, her koşulda birlikte olacak, birlikte mücadele edeceğiz. İki halkın birlikte yaşama umudunu yok etmeye çalışanlara inat, ortak geleceğimizi kurmak için daha da birbirimize kenetleneceğiz. Son kişi kalana kadar barış ve demokrasi mücadelesini sürdürmekten geri kalmayacağız.

Gün barışı inşa etme günüdür

Gün, yaşananları seyretme günü değil, ‘içeride ve dışarıda savaş’ çığlıkları atanlara karşı yüksek sesle ve cesaretle’öldürülenler bizim çocuklarımız, yaşasın halkların kardeşliği diye haykırma günüdür. Gün savaşı durdurma, barışı inşa etme günüdür. O nedenle diyoruz ki, yaşatmak için barışa ses ver.” Örgütler, bir günlük grev boyunca, merkezi yerlerde kitlesel basın açıklamaları yapacaklarını da belirtti.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında