Şan City inşaatında yaprak kıpırdamıyor

Surp Agop Hastanesi Vakfı’na ait, Elmadağ’daki son derece kıymetli arazi üzerinde yükselmesi planlanan Şan City’nin inşaatında ilerleme sağlanamıyor. Başlangıçta hızlı bir şekilde ilerleyen hafriyat çalışmalarının ardından, projenin yapılması gereken alanda dev bir çukur oluşturulmasına rağmen temel atma aşamasına bir türlü gelinemedi.

Ermeni Katolik toplumunda kaygı yaratan bu durum hakkında, son olarak 6 Haziran’da toplumu bilgilendirmek üzere bir toplantı düzenlenmişti. Şan City Projesi’nin ilerleyişine dair bilgilerin aktarıldığı toplantıda, izin ve ruhsat süreçlerinin inşaata başlanmasına engel olduğu, fakat bu sorunların da aşılmak üzere olduğu belirtilmişti. Surp Agop Apartmanı’ndaki lokalde yapılan toplantının üzerinden altı ay geçmesine rağmen hastane dışındaki hiçbir alanda henüz temel atılabilmiş değil. 

Söz konusu toplantıda süreç hakkında bilgiler veren Galatasaray Spor Kulübü Başkanı ve iş adamı Dursun Özbek’in, Şan City projesinde artık yer almadığı öğrenildi. Surp Agop Hastanesi Vakfı, araziyi değerlendirmek için Belçika’da bulunan, büyük sermayeli Vizzion Europe adlı uluslararası firmayla, 44 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle anlaşmıştı. Projeye göre, ofisler, otel ve ticari alanlardan oluşan karma bir yapı grubu inşa edilecekti. Proje kapsamındaki beş yıldızlı otelin inşa edilmesi ve işletmesi için Dursun Özbek’le anlaşma yapılmış, Point oteller zincirinin sahibi olan Özbek, 200 milyon dolarlık bir yatırımla buraya 221 odalı bir otel yapacağını açıklamıştı. Temmuz ayında bir söylenti olarak ortaya çıkan, Özbek’in projeden çekildiğine dair haberler kesinlik kazandı. Özbek’in ayrılmasında, Anıtlar Kurulu’ndan beklenen bir iznin henüz çıkmamış olmasının etkili olduğu ifade ediliyor. Öte yandan, projede, Özbek’e ait hisselerin devredildiği de biliniyor.

Vizzion Europe tarafından yapılan açıklamada ise, konuyla ilgili ayrıntılı bilgilendirmenin Ocak ayında yapılacağı kaydedildi. Hisse devrinin ne şartlarda yapıldığı ve inşaat sürecinin nasıl devam edeceği ise belirsizliğini koruyor. Bu arada, Mart ayında temeli atılan Surp Agop Hastanesi binasının inşaatı yavaş da olsa ilerliyor. Temel inşaatı ve bodrum katının tamamlanmasıyla birlikte, Ocak ayında zemin üstü katların inşasına başlanması bekleniyor.

 

Kategoriler

Toplum Vakıflar

Etiketler

Şan City


Yazar Hakkında

1979 İstanbul doğumlu. Toplum bölümünün editörü, demokratikleşme, insan hakları, inanç özgürlüğü ve azınlık vakıflarıyla ilgili haberler yapıyor.