Göçmen faciasında bilanço ağır: 21 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'ne bağlı Altınova Mahallesi'ndeki Martı Sitesi sahilindeki göçmen faciasında hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. İzmir'in Dikili İlçesi Kumburnu mevkiinde ise kıyıya cocuk ve kadınların da bulunduğu 7 mültecinin daha cansız bedeni vurdu.

Bugün saat 05.00 sıralarında, İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Salihleraltı bölgesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için denize açılan 22 göçmenin içinde bulunduğu lastik bot, bir süre sonra alabora oldu. Fırtınalı havada, dalgalı denizde suya düşen göçmenlerden 14'ünün cansız bedenine ulaşıldı. 

İzmir'in Dikili İlçesi Kumburnu mevkiinde ise kıyıya cocuk ve kadınların da bulunduğu 7 mültecinin daha cesedi vurdu. Böylece iki olayda ölenlerin sayısı 21’e yükseldi.

Sahil Güvenlik ve jandarma sahilde arama- kurtarma çalışması başlattı Ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.

12 göçmen hayatta

Yüzerek mendireğe çıkıp canlarını kurtaran 6 göçmen sahil güvenlik ekipleri tarafından, fırtına nedeniyle güçlükle yanaşılıp kurtarıldı. Kurtarılan kaçaklar Cunda Adası'na götürüldü. Sağ kurtarılan ve uzun süre suda kaldıkları için vücut ısılarının düşmesiyle hipotermi geçirdikleri belirlenen diğer 6 göçmen ise Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. 12'si kurtarılan, 13'ü ise yaşamını yitiren göçmenlerin tamamının Irak ve Cezayir uyruklu olduğu belirtildi.

Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Altınova Mahallesi’nde sahile vuran ceset sayısının 14’e yükseldiğini söyledi. Cesedi bulunan kaçaklar arasında 6 aylık hamile bir kadının da olduğu da bildirildi.

Kategoriler

Türkiye



Yazar Hakkında