Demirtaş: Tüm vekillerin dokunulmazlık zırhı kalksın

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bütün milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi.

TBMM'de gazetecilerle bir araya gelen Demirtaş, dokunulmazlık ve öz yönetim tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Demirtaş, "550 kişi değil miyiz? Anayasa teklifimiz orada duruyor. Biz hazırız dokunulmazlık kaldırmaya. Milletvekilleri kürsü dokunulmazlığı dışında dokunulmazlığa sahip olmamaldır...Bütün vekillerin zırhı kalksın"diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Soyduklarınızı 'Soymadık' diyebilecek misiniz? Bütün dosyalarınız bunlar, bunlara dokunulmayacak, Demirtaş, Yüksekdağ 'Özerklik, öz yönetim' dedi diye mahkeme önüne atacaksınız. Buna da demokrasi denecek."

“Öz yönetim diktatörlüğün panzehiri"

Demirtaş, Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) açıkladığı öz yönetim bildirgesinin de 'diktatörlüğün panzehiri' olduğunu söyledi.

Davutoğlu: HDP, hendek siyasetinin bedelini ödeyecek

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu ise HDP'nin artık bir yol ayrımında olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu, "Kandil'in kanlı diline kendilerini teslim ederler, terörün, hendeğin, şiddetin savunucusu olmaya devam ederlerse, kendilerini muhatap almayız. Siyaseti merkeze alarak, çatısı altında bulundukları Meclis'te meşru siyaset yapmaya kalkarlarsa, işte o zaman kendileri muhatap alınacak konuma gelirler" dedi.

Davutoğlu, "Hiç şüpheniz olmasın, HDP, savunduğu hendek siyasetinin bedelini ödeyecek, kazdığı hendeğe mutlaka kendi düşecektir. Onca insanın canına kastetmenin, onca insanı evinden etmenin, mahalleleri işgal etmenin teröristlere bir bedeli olduğu gibi onu savunan HDP'ye de siyasi bir maliyeti olacaktır" diye konuştu.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında