Berkin Elvan, 17’sinde bir fidan

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken başından vurularak komaya giren ve 269 günlük komadan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, doğum gününde mezarı başında ailesi, yakınları ve arkadaşları tarafından anıldı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı’ndaki evinden fırına ekmek almak için çıktığı sırada polisin attığı gaz fişeğinin başına gelmesi sonucu ağır yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014’te hayatını kaybeden 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın bugün 17. doğumgünü. Berkin Elvan, ailesi tarafından mezarı başında anıldı.

Anne Elvan: Bebeğim yaralarını sarayım

DHA’nın haberine göre Berkin Elvan'ın doğumgünü nedeniyle ailesi, yakınları ve bazı arkadaşları Elvan'ın, Feriköy Mezarlığı'ndaki kabrini ziyaret etti.  Oğlunun mezarına sarılan anne Gülsüm Elvan, “Bebeğim ne olur kalk gel artık yaralarını sarayım... Yavrum dayanamıyorum Berkinim... Ben gideyim yavrumun yaralarını sarayım... Yavrum daha küçük kendi başına bir şey yapamıyor" diyerek dakikalarca gözyaşı döktü.

Sürekli ağıt yakan ve oğlunun mezar taşının üzerine kapanarak ağlayan anneyi, yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Baba Sami Elvan ise “Bugün bizim çocuğumuzun doğumgünü. Bugün çocuğum yaşasaydı evinde belki arkadaşıyla, belki de bir kız arkadaşıyla 17 yaşını kutlayacaktı. Maalesef biz çocuğumuzun başında, en mutlu gününde hüzünlü anlar yaşıyoruz. Bunu yapanlar utansın. Bunu yapanlar inanıyorum ki mutlaka bir gün halk önünde hesap verecekler" diye konuştu.

Baba Elvan: Söyleyecek sözümüz kalmadı

Ayrıca haberdar.com sitesine konuşan baba Sami Elvan, “Bugün sevinmemiz gerekirken oğlumuzun acısını yaşıyoruz. Bize bunu reva görenler utansın” dedi. Çocuklarının katilinin bulunmaması ve soruşturma davasında hiçbir ilerlemenin olmaması ile ilgili Elvan şunları söyledi: “Söyleyecek sözümüz artık kalmadı. Avukatlarımız bu konuyla ilgileniyor.  Oğlumu öldürenler hayatlarına devam ediyorlar.  O katillere şunu söylemek istiyorum. Özellikle devlet büyükleri. İstanbul Emniyet Müdürü, İçişleri Bakanlığı, Vali bunlar çocuklarının gözlerine baksınlar. Ve bu toplumun yarasını dindirsinler artık. Berkin davası sadece benim davam değil. Bu toplumun davası. Bu dava devlet büyüklerinin davası, hatta onların çocuklarının hatta onların torunlarının davası.”

 

Kategoriler

Güncel