Kuzey Kore hidrojen bombası denedi

Kuzey Kore, ilk hidrojen bombası denemesini başarıyla gerçekleştirdiklerini açıkladı. BM Güvenlik konseyinde bugün konuyla ilgili bir görüşme gerçekleştirilecek.

Kuzey Kore resmi televizyon kanalı, Punggye-ri adlı nükleer merkez yakınlarında “başarılı bir hidrojen bombası denemesi yaptıklarını” duyurdu.

Kuzey Kore resmi televizyon kanalında denemeyi duyuran spiker, “Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin ilk hidrojen bombası denemesi 6 Ocak 2016'da saat 10.00'da başarıyla gerçekleştirilmiştir” dedi. 

Açıklama öncesinde, nükleer merkez yakınında 5.1 şiddetinde deprem gerçekleştiği duyurulmuştu. ABD Güvenlik Konseyi de aynı bölgede sismik aktivite tespit ettiklerini duyurdu. 

CNN’e konuşan Birleşmiş Milletler’den (BM) bir diplomat, bugün Güvenlik Konseyinde (BMGK) kapalı bir toplantı gerçekleştirmeyi beklediklerini söyledi.

Kuzey Kore’nin açıklamasında, “ABD'nin düşmanca politikalarına karşı nükleer programını güçlendirmeye devam edecekleri, ancak sorumluluk sahibi bir nükleer devlet gibi hareket ederek egemenlikleri ihlal edilmediği sürece nükleer silah kullanmayacakları” belirtildi.

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında