Ayşe öğretmen hakkında 'terör' soruşturması

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show’a bağlanan ve “"Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Çocuklar ölmesin’ diyen öğretmen Ayşe Çelik hakkında 'terör örgütü propogandası' iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, geçtiğimiz cuma günü Kanal D'de yayınlanan 'Beyaz Show' programında canlı yayına bağlanan öğretmen Ayşe Çelik hakkında 'terör örgütü propagandası' iddiasıyla soruşturma başlattığı belirtildi. 

Habertürk'ten Ahmet Yakuş'un haberine göre, Beyaz Show'a Diyarbakır'dan telefonla bağlanarak "Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın. Öğrencilerini terk eden öğretmenler oralara nasıl dönecekler ve o çocukların gözlerinin içine nasıl bakacaklar?" diyen resim öğretmeni A.Ç. hakkında "terör örgütü propagandası yaptığı" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

A.Ç.'nin atanamayan öğretmenlerden olduğu, 2013 yılında bir okulda ve halk eğitim merkezinde geçici olarak görev yaptığı öğrenildi. A.Ç.'nin eşinin de öğretmen olduğu belirtildi.

Beyaz'a da soruşturma iddiası 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde de, söz konusu yayınla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Beyazıt Öztürk ve Beyaz Show programının sorumlusu hakkında 'terör soruşturması' başlatıldığı iddia edildi. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Basın

Etiketler

Diyarbakır


Yazar Hakkında