Dink savcısı Gökalp Kökçü, soruşturmadan alındı

Dink cinayetinde kamu görevlileriyle ilgili iddianame hazırlayan ve halen Dink cinayetindeki örgütle ilgili soruşturma yürüten Gökalp Kökçü’nün görev yeri değiştirildi.

Aljazeera Türk’ün haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 2016 yılı iş bölümü ve çalışma talimatını yayımladı. Salihoğlu, adliyedeki görevlendirmelerde önemli değişiklikler yaptı. 

Habere göre, İş bölümü talimatı çerçevesinde Dink cinayeti kapsamında kamu görevlileri hakkındaki davayı açan Gökalp Kökçü’nün de görevinde değişiklik oldu. Balyoz’da kumpas iddialarını ve Dink cinayetinde bölgede tespit edilen Jandarma istihbaratçılara ilişkin soruşturmayı yürüten Savcı Kökçü, Genel Hazırlık Soruşturma Bürosu’nda görevlendirildi. Kökçü terör kapsamındaki soruşturmalara bakamayacak. Kökçü’nün elindeki Dink ve Balyoz soruşturmaları başka bir savcıya devredilecek.

Terörden sorumlu başsavcı vekili olarak görevlendirilen Orhan Kapıcı’nın yerine ise Kaçakçılık Büro'dan sorumlu İrfan Fidan getirildi.

İddianamesi iki kez iade edilmişti

Savcı Kökçü, 2014 yılı Aralık ayında Dink cinayeti soruşturmasına bakmakla görevlendirilmişti. Savcı Kökçü, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah,  EGM İstihbarat Dairesi eski Başkanı Sabri Uzun, Trabzon İl Emniyeti eski Müdürü Reşat Altay ve Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç’in de aralarında bulunduğu 26 kamu görevlisi hakkında iddianame düzenlemişti. Düzenlenen iddianame iki kere Başsavcılık tarafından savcıya iade edilmişti.

 

Kategoriler

Dink Davası



Yazar Hakkında