Kocaeli ve Bolu'da 24 akademisyene gözaltı

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzalayan Kocaeli Üniversitesi’nden 21 akademisyen, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden 3 akademisyen gözaltına alındı.

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriyi imzalayan Kocaeli Üniversitesi’nden 21 akademisyen hakkında gözaltına kararı alındı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden de 3 akademisyen gözaltına alındı.

Agos gazetesine bilgi veren ÇHD Kocaeli Şubesinden avukat Elvan Olkun, şu ana kadar 12 akademisyenin gözaltına alındığını söyledi. Kocaeli’de olan akademisyenlerin sabah saatlerinde evlerinden veya üniversiteden gözaltına alındığını belirten Olkun, haklarında gözaltı kararı olan ve İstanbul’da olan bazı akademisyenlerin ise sabah saatlerinde destek amacıyla Kocaeli’ne geldiğini ve gözaltına alındıklarını söyledi.  

Olkun, gözaltına alınan akademisyenlerin Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğünde işlemlerinin devam ettiğini belirtti.  

Bolu Olay Gazetesi'nin haberine göre bildiriye imza veren Dr. Ülkü Güney, Doç. Dr. Selime Güzelsarı ve Prof. Dr. Barış Kılıçbay'ın evlerine bu sabah baskın yapıldı.

Evlerinde ve fakültedeki odalarında arama yapılan akademisyenler emniyete götürüldü.

Haklarında gözaltı kararı olan 2 akademisyen ise İstanbul'da gözaltına alındı. 

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında, “Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak” ile “terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından dolayı bildiriye imza atan 21 akademisyen hakkında gözaltı kararı alındı.



Kategoriler

Güncel

Etiketler

Akademisyen