‘Hrant Dink Oratoryosu’nun İstanbul’da ilk gösterimi yapılacak

Pangaltı Lisesinden Yetişenler Derneği’nin kuruluşunun 70. yılı etkinlikleri kapsamında 24 Ocak Pazar akşamı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Saray’ında Hrant Dink Çağdaş Oratoryosu sahnelenecek.

Bestesini Majak Toşikyan’ın, sözlerini ise Agos yazarlarından Bercuhi Berberyan’ın hazırladığı oratoryo, ilk olarak 24 Eylül 2015’te Yerevan’da sergilendi. 

Oratoryo, Hagop Mamigonyan’ın şefliğinde, Surp Krikor Lusavoriç Korosu’ndan 50 ve Senfonik Orkestra’dan 40’tan fazla müzisyenle yürütülen uzun soluklu çalışmaların sonucunda seyircilerle buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul’daki performans da, Yerevan’dakinde olduğu gibi, hayırsever Dikran Gülmezgil’in desteğiyle düzenleniyor.

Toşikyan: ‘Keşke Malatya’da da yapabilseydik’

Mıhitaryan Lisesi’nden Yetişenler Derneği tarafından kurulan heyetten dernek başkanı Vartan Balmumcu, Artür Hazaryan, koro şefi Hagop Mamigonyan, besteci Majak Toşikyan gazetemizi ziyaret ederek hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Gece için oluşturulan heyette Anna Turay, Arsen Kovan, Artur Hazar, Ayk Tahmincioğlu, Hrant Kalataş, Levon Bağış, Luiz Bakar, Masis Abelyan, Najda Şadyan, Rehan Sarıbay, Sarven Sahakyan ve Sona Menteşe yer alıyor.

Majak Toşikyan konser öncesi duygularını şu sözlerle ifade etti: “Hrant Dink Oratoryosu’nu burada düzenleyecek olmamız bende çok büyük bir heyecan yaratıyor, çünkü burası Hrant Dink’in yaşadığı, nefes aldığı şehir. Bu şehirde Agos’u kurdu, burada evlendi ve hepsinden önemlisi, bu şehirde fikirleri için mücadele etti. Burada sayısız yoldaşları var. Bu açıdan bakınca, İstanbul’daki performans büyük bir önem taşıyor ve bizleri heyecanlandırıyor. Keşke elimizde olsa da Hrant’ın doğduğu şehirde, Malatya’da da bir performans yapabilsek...”

Davetiye temini için: Natali Ohanesyan (0532 243 5556), Sona Menteşe (0542 252 1568), Nareg Meydan (0539 545 5201)

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik



Yazar Hakkında