Demirtaş'tan Cizre'deki yaralılar için hükümete acil çağrı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaralıları çıkarmak için gittikleri Cudi mahallesinde üzerlerine ateş açılarak yaralanan yaklaşık 10 kişi hakkında hükümete acil müdahale çağrısı yaptı.

Demirtaş, aralarında Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız ve belediye başkanının da içinde bulunduğu gruba ateş edildiğini ve yaralanan 10 kişinin bir bodrum katında kurtarılmayı beklediklerini belirterek, “Bugün Cizre’de yaşananlar, Silopi’de, Sur’da yaşananlar bu suça ortak olanların desteğiyle yaşanıyor. Cizre’de şu an çok büyük bir suç işleniyor buna bir son verin. Yaralı insanlara ateş açılamaz, işkence yapılamaz. Milletvekilimiz, belediye başkanımız ve sivil grup ateş altına alındı. Kaymakamın bilgisi dahilinde yaralılara müdahale etmeye gidiyorlardı. Durum çok vahim. Bir bodrumda 10 yaralı var, kan kaybediyorlar. Arkadaşlarımız İçişleri Bakanı ile görüştükten sonra şu an itibariyle ateşin kesildiğini öğrendik. Ama ambulans gidip yaralıları alamıyor” dedi.

Cizre'de yaralıları almaya gidenlere polis ateş açtı

Sarıyıldız’la telefonda kendisinin de konuştuğunu ve İMC TV kameramanı Refik Tekin’in de yaralı olduğunu söyleyen Demirtaş, “Arkadaşlarımız Efkan Ala’yla görüştü. Bu çok acil bir durum, kendisi müdahale edeceğini söylüyor ama bir değişiklik yok. Bir bodrumda 10 yaralı var ve aralarında biri hayatını kaybederse bunun sorumlusu içişleri bakanıdır, başbakandır acil müdahale talep ediyoruz” diye konuştu.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında