Emek Sineması hakkında iddianame: Gerekli önlemler alınmadı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Emek Sineması’nı aslına uygun restore etmedikleri' gerekçesiyle Kamer İnşaat yetkililerinin aleyhine iddianame hazırladı.

2009 yılında kapatılan ve 2013 yılındaki yıkımı restorasyonu kent hakkı örgütleri ve meslek odaları tarafından eleştirilen Emek Sineması’yla ilgili iddianame hazırlandı.  

Emek Sineması’yla ilgili daha önce de yürütmeyi durdurma kararları alınmış, yargı kararlarına rağmen ‘Grand Pera’ projesi devam etmişti. 

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi avukatları Can Atalay ve Zeynep Atalay yürütmenin durdurulması kararını yerine getirmeyen Kamer İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu üzerine hazırlanan iddianamede, “Emek Sineması’nı aslına uygun restore etmedikleri ve komşu kültür varlıklarına zarar verdikleri” gerekçesiyle inşaat şirketinin yetkililerinin cezalandırılmaları talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Ülgünar, Kamer İnşaat yetkilileri hakkında iddianame hazırladı. İddianamede dava dosyasındaki bilirkişi raporuna atıfta bulunarak Emek Sineması’nın aslına uygun restore edilmemesinin yanı sıra tescilli eser “Cercle D’orient ve Melek Apartmanı” binasında çatlaklar oluşturdukları, kazı sırasında gerekli önlemlerin alınmadığı vurgulandı.

Korunamadığına vurgu yapılan iddianamede “Çalışmaların projelere uygun yürütülmediği, gerekli önlemlerin alınmadığı ve komşu kültür varlıklarına zarar verildiği” gerekçesiyle şirket yetkililerinin cezalandırılması istendi.

Kategoriler

Güncel Yaşam



Yazar Hakkında