Dink cinayeti davaları birleştirildi

Dink cinayeti soruşturması kapsamında kamu görevlileriyle ilgili açılan dava ana davayla birleştirildi. Yargıtay davanın 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verdi.

Hrant Dink cinayetinde, kamu görevlileriyle ilgili olarak açılan dava, ana davayla birleştirildi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, davanın İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verdi. Mahkeme önümüzdeki günlerde duruşma tarihi vermesi bekleniyor. 

Dink cinayeti soruşturmasında savcı Gökapl Kökçü, aralarında Celalettin Cerrah, Ahmet İlhan Güler ve Engin Dinç’in de arlarında bulunduğu 26 kamu görevlisi hakkında iddianame düzenlemişti. İddianame 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş ve ana davanın devam ettiği 5. Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.5. Ağır Ceza Mahkemesi ise dosyayı kabul etmeyerek geri göndermişti. Bunun üzerine İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi uyuşmazlığın giderilmesi için dosyayı Yargıtay’a göndermişti. 

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.