Çocuk gazeteciler Agos’taydı

Karagözyan Ortaokulu, Tarlabaşı Toplum Merkezi ve Sulukule Gönüllüleri Derneği’nden çocuk gazeteciler 16 Ocak Cumartesi günü Agos’ta toplandı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya Bölümü ve Çocuk Çalışmaları Birimi’nin (ÇOÇA) iş birliğiyle yapılan ve Agos’un da destek verdiği ‘Söz Küçüğün’ adlı proje kapsamında Agos’un ve Hrant Dink Vakfı’nın yeni binasında düzenlenen buluşmaya, yaklaşık altmış öğrenci katıldı. 

Üç ayaklı projenin bir ayağı ‘Agos Öğrencilerle’ adıyla yürütülüyor, diğer iki ayağını ise Tarlabaşı ve Sulukule oluşturuyor. Toplantıda, 2015 yayın dönemini değerlendiren çocuk gazeteciler, 2016’da hangi konuları gündeme taşıyacaklarını da konuştu.

Proje kapsamında Tarlabaşı Toplum Merkezi, Sulukule Gönüllüleri Derneği ve Özel Karagözyan Ermeni İlkokulu’ndan çocuklar; medya öğrencileri ve ÇOÇA gönüllülerinden oluşan çalışma gruplarının kolaylaştırıcılığında kendi gündemlerini ifade edip kendi haberlerini hazırlıyorlar. ‘Agos Öğrencilerle’ projesiyle Özel Karagözyan Ermeni İlkokulu’nda bir süredir hak odaklı çocuk haberciliği atölyeleri yapılırken, okulun beşinci ve altıncı sınıf öğrencileri;  Kris, Alen, Dença, Anna, Lara, Venassa, Dimitri, Deni, Letisya, Tara, Melik, Arden, Mert ve Roni, gazetemizde düzenli olarak okuyucularıyla buluşuyor.

Tam gaz devam

Çocuk gazeteciler, geride bıraktıkları dönemi değerlendirmek, diğer gruplardaki çocuk gazetecilerle bir araya gelerek farklı gündem maddelerini takip etmek ve 2016’da nasıl çalışmalar yapacaklarına karar vermek için Havak Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Toplantının sonunda çocuk gazeteciler yeni yılda da çalışmalarına tüm hızıyla devam etme kararı alırken, yetişkinlerin dikkatini çocukların gündemine çekebilmek için yeni ve yaratıcı fikirleri, gelişen teknolojinin sağladığı imkânları da kullanarak, çocukların bakış açısını haberlerde egemen kılmak konusunda görüş birliğine vardı.

'Agos Öğrencilerle' projesi kapsamında yapılan haberleri okumak için tıklayınız. 



Yazar Hakkında