Cizre'de yaralılar hala bekliyor: Ambulanstan önce zırhlı araç girdi

HDP heyetinin İçişleri Bakanlığı’ndaki görüşmesinin ardından 5 gündür bir evin bodrumunda bekleyen yaralı ve cenazeler için ambulanslar Cizre’ye yola çıktı. Ancak ambulansın gitmesi beklenirken binanın bulunduğu sokağa panzerler girdi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde saldırılarda yaralanan ve bir binanın bodrum katında bulunan 23 yaralı ve 5 cenaze için ambulansların olay yerine giderek yaralıları almasına izin verildi.

Ancak ambulansların gitmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan izin çıkmasına rağmen, binaya ambulanslardan önce zırhlı araçlar gitti.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Twitter hesabından “Kaymakamlıkla irtibat halinde gönderdiğimiz ambulanslardan önce zırhlı araçlar kuşatmış bodrumun etrafını” dedi.

Öte yandan Med Nuçe TV’nin canlı yayınına katılan, binada mahsur kalanlar arasındaki Cizre Halk Meclisi Başkanı Mehmet Tunç, binaya havan topu atıldığını ve bodruma inen merdivenlerin çöktüğünü açıkladı.

Bugün Halkların Demokratik Partisi (HDP)  Grup Başkanvekili İdris Baluken, Adana milletvekili Meral Danış Beştaş ve Urfa milletvekili Osman Baydemir Cizre’de evin bodrumunda acil tıbbi ve insani yardıma gereksinim duymakta olan yaralılar için İçişleri Bakanlığı ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası ambulansların Cizre’ye doğru yola çıktığını söyleyen Meral Danış Beştaş nakil gerçekleştirilene kadar Bakanlıkta durumu takip edeceklerini ifade etti.

Cizre’nin Cudi Mahallesinde yaralananlar 24 Ocak günü evin bodrumuna sığındı. Bugün Nusret Bayar’ın da hayatını kaybetmesiyle bodruma sığınanlardan ambulans ulaşmadığı için ölenlerin sayısı beşe yükseldi.

HDP heyeti, herhangi bir engelleme veya yaralıların alınmasının engellenme girişimine karşı İçişleri Bakanlığı’ndaki bekleyişini sürdürüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem