Cizre'de yaralılarla son konuşma yayınlandı

HDP’li vekiller, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın odasından Cizre’de bir bodrum katında mahsur kalan yaralılarla yapılan telefon görüşmesinin kaydını yayınladı.

Ablukanın devam ettiği Şırnak’ın Cizre ilçesinde beş katlı bir binanın bodrum katında mahsur kalan yaralılarla ilgili bugün bir ses kaydı yayınlandı. 

Açlık grevine devam eden HDP’li vekiller Meral Danış Beştaş, İdris Baluken ve Osman Baydemir, HDP grup toplantı salonunda yaptıkları basın toplantısında, kendilerinden bir daha haber alınamayan bodrumdaki yaralılarla yapılan son telefon konuşmalarını yayınladı. 

Meral Danış Beştaş ve bodrumda mahsur kalan bir yaralı arasında yapılan konuşma kaydında, Beştaş’ın, “Bakanlıkla görüştük, onay verdiler. Biz sizi aradığımızda çıkacaksınız” dediği duyuluyor.

Evin içerisinde vekille telefonda konuşan şahıssa polislerin, evin önünde olduklarını söylüyor. Bu konuşmadan hemen sonra şiddetli bir patlama sesi  ve ardından da çığlıklar duyuluyor ve telefon kesiliyor. 

Patlamadan sonra Beştaş’ın tekrar aradığı yaralı, kulaklarında duyma kaybı olduğunu, enkaz altında olduklarını ve çıkmalarına imkan olmadığını söylüyor.  

İki gün önce yapılan bu konuşmadan sonra bir daha evdekilerle iletişim kurulamadı.

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında