Şam’daki saldırıyı IŞİD üstlendi

Şam'da dün düzenlenen bombalı saldırıda 45'ten fazla kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Dün, Suriye'nin başkenti Şam'da üç patlama meydana geldi. CNN, SANA haber ajansını kaynak göstererek verdiği haberde, ilk patlamanın otobüs terminalinde bulunan arabalardan birinde gerçekleştiğini aktardı. 

Şii’lerin hac yeri olarak bilinen Sayeda Zeinab yakınında gerçekleşen ilk patlamadan kısa süre sonra, patlama yerinde toplananları ve sağlık ekipleri hedef alan iki canlı bomba saldırısı oldu.  Bu patlamalar nedeniyle 40'tan fazla kişinin hayatını kaybettiği, 100'den fazla da yaralıların olduğu belirtiliyor. 

Avrupa Birliği dış politika sorumlusu Federica Mogherini, Suriye’nin başkentinde meydana gelen patlamaların, Cenevre’de başlayan müzakerelere müdahale etme hedefinde olduğunu belirtti. 

Reuters'ın haberine göre, Mogherini ''Sayeda Zeinab türbesinin yakınında olan saldırı siyasi sürecin başlamasını engellemeyi hedefliyor'' diye konuştu.

Onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan patlamaları İŞİD üstlendi. 

Saldırılan bölgede bulunan ve Şii Müslümanlar için hac yeri olan Sayeda Zeinab türbesine daha önce de saldırılar yapılmıştı. 

2015 Şubat ayında Lübnan’dan Sayeda Zeinab'a gitmek üzere ola çıkan otobüs saldırıya uğramış, 9 kişi hayatını kaybetmişti. Türbenin yakınında, geçen yıl gerçekleşen başka bir bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetmiş, 13 kişi yaralanmıştı.

 

 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında