Zana yemin edecek mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmek için "önce yemin etsin" şartı koştuğu Leyla Zana'nın yemin etmeyeceği iddia ediliyor.

HDP Ağrı milletvekili Leyla Zana, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme talep etmiş; Erdoğan Zana’yla görüşme için ‘yemin etmesi’ şartını koşmuştu.

Leyla Zana, 17 Kasım’da mecliste yapılan yemin töreninde Zana, yemine “Bi Hevîya Aşîtî Kî Bi Rûmet Û Mayînde”   (Onurlu ve kalıcı barış umuduyla) diyerek başlamış; “büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim” bölümünü “büyük Türkiye milleti” olarak okumuştu. Zana’nın yemini geçersiz sayılmıştı.

Habertürk’te yer alan habere göre, Zana, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la Meclis'te bir görüşme gerçekleştirdi. Demirtaş, parti olarak Zana'nın her türlü kararının arkasında olacakları mesajını verdi.

Zana'nın ise "yeminde eksik veya yanlış olmadığı" görüşünde olduğu ve tekrar yemin etmiyeceği iddia ediliyor.  Yemini geçersiz sayılan Zana milletvekili maaşı alamıyor ve diğer özlük haklarda da yararlanamıyor. 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında