Tarihi Taşbaşı Kilisesi arkeoloji müzesi olacak

Ordu’nun Taşbaşı Mahallesi’nde bulunan ve kültür merkezi olarak kullanılan tarihi Rum Ortodoks kilisesi, şimdi de arkeoloji müzesi olacak.

Kültür merkezi olarak kullanılan kilise şimdi de arkeoloji müzesi oluyor

İHA’nın haberine göre, Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Taşbaşı Mahallesi’nde bulunan Rum Ortodoks kilisesinin arkeoloji müzesi olarak yeniden restore edileceğini açıkladı. 

‘Taşbaşı Kilisesi’ olarak bilinen kilise, 1853 yılında bölgede bulunan Rum-Ortodoks cemaati tarafından inşa edilmişti. Kilise 1937-1977 yılları arasında cezaevi olarak da kullanılmıştı. 1983 yılında Kültür Bakanlığı tarafından restore edilen kilise, 10 Nisan 2000 tarihinden itibaren kültür merkezine dönüştürüldü. Kilisenin yanında bulunan Rum Okulu’nunsa sadece kapı kısmı bugüne ulaştı.

Ordu Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre restorasyon için, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan 1.2 milyon TL ödenek talep edildi. Yapılması planlanan arkeoloji müzesinde, tarihi 5. ve 6. yüzyıla dayanan Kurul Kalesi’nde 2010 tarihinden beri yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkarılan eserler sergilenecek. Yapılan açıklamaya göre, Ordu’dan bugüne kadar çıkarılmış ve başka şehirlere gönderilmiş tarihi eserler de bu yeni müzede sergilenecek. 

Kategoriler

Toplum Kilise

Etiketler

ordu Kilise


Yazar Hakkında